Czekamy fachowcy, do roboty..

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

. Jeżeli tak, to może być skuteczna ochrona wody w konstrukcji! Nie znamy celu jaki miała spełniać ta izolacja, dlatego uważam, że krytyka bez poznania zadania, jest nieuzasadniona!izolacji wodochronnej

Przyjąłem do wiadomości ! Przyznaje nie wiedziałem ! Jak wspominałem - wprowadziłem na polski rynek folie kubełkowe z Isoli w 1990 roku a zaprzestałem tym się zajmować w 1996 - (rozebrałem dom testowy). Moja edukacja w hydroizolacjach się wtedy skończyła. Ale i dziś uważam ( po prawie 20 latach użytkowania domów z membraną bez bitumów) , ze jest to świetna izolacja wodna !i to nie jest prawda Panie Tomaszu że hydroizolacja bitumiczno polimerowa zatrzymuję wilgoć w przegrodzie. Te akurat izolacje na których pracujemy działają jak goretex
Zwyklego zjadacza chleba nie powinno to wcale interesowac ani przed budowa ani iles tam lat po wybudowaniu. Zwykly zjadacz chleba jednak interesuje sie bo jakosc projektow jest tragiczna. Zawieraja cale mnostwo bledow i niedorobek. Dotyczy to nie tylko projektow gotowych ale i indywidualnych. Standard 2xdysperbit i izolacja gotowa. Takie cos powinno byc zakazane. Zwykly zjadacz chleba szuka informacji w necie gdzie wiekszosc to sprzedawcy udajacych specjalistow. Kazdy sprzedawca wybiera wygodne dla siebie rysunki i informacje i sieje propagande.IWB pisze: sądzicie, że zwykłego zjadacza chleba interesuje to co się dzieje w przegrodzie źle odizolowanej termicznie i przeciwwodnie od strony gruntu i przyziemia- bo ja się przekonałem że nie ale zaczynają nad tym rozważania jak już mury są wilgotne na wysokości blatu w kuchni i odpadają wyprawy tynkarskie wewnątrz

... i oczywiście nie chodzi tu o ramię dźwigni działające na naczynie z C2H5OHFIZYKA I CHEMIA to podstawa w budownictwie