Nowoczesna tradycja w domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Ten dom to połączenie trzech stylów z różnych dekad oraz wizji architekta Miguela de Cunha z Drago Capital. Nowoczesna tradycja w domu >>
Redakcja
I znowu to, co lubię - wysokie pokoje, piękne zdobione sztukaterią sufity! Kiedy taka moda do nas powróci? Mamy tyle pięknych kamieni, którym zamiast przywracać blask, stara sie je upodobnic do brzydkich mieszkań w blokach. A przecież sztukaterie z pianki sa łatwe w utrzymaniu, nie kruszą się jak gipsowe a równie pięknie wygladają. Moim faworytem jest mardom i kolekcja decor 
Re: Nowoczesna tradycja w domu
Dzień dobry!
Szanowni Państwo,
Jeżeli ktoś chciałby w swoim mieszkaniu, domu umieścić sztukaterię ....to proponuję zrobić sztukaterię gipsową, jest ona bardzo zdrowa i wygląda pięknie, jest również łatwa w utrzymaniu. Nieprawdą jest to , że są kruche - chyba że będziemy w nie tłuc z całej siły. Jak wiemy, gdy sztukateria gipsowa wyschnie nam całkowicie, to jest bardzo twarda. Jeżeli chodzi o sztukaterię z pianki, nie wyglądają one tak pięknie jak się o tym mówi, poza tym po krótkim czasie od montażu, jesteśmy w stanie wykryć miejsca gdzie sztukateria była łączona - w gipsowej nie wykryjemy ich, chyba że weźmiemy do tego nieodpowiednią ekipą, sławiącą się mianem "fachowców". Nie wspomnę już o jej "plastikowym" wyglądzie, odrazu można rozpoznać, jaką sztukaterię ma ktoś zamontowaną w swoim domu. Proszę w internecie znaleźć sobie przykład sztukaterii gipsowej i z pianki....i porównać... nie muszę już dłużej nic pisać. Ja mogę udostępnić tylko przykłady sztukaterii gipsowej, ponieważ nigdy nie chciałam i nie chcę aby w moim domu wisiało "coś" z pianki.
Pozdrawiam Ania
Szanowni Państwo,
Jeżeli ktoś chciałby w swoim mieszkaniu, domu umieścić sztukaterię ....to proponuję zrobić sztukaterię gipsową, jest ona bardzo zdrowa i wygląda pięknie, jest również łatwa w utrzymaniu. Nieprawdą jest to , że są kruche - chyba że będziemy w nie tłuc z całej siły. Jak wiemy, gdy sztukateria gipsowa wyschnie nam całkowicie, to jest bardzo twarda. Jeżeli chodzi o sztukaterię z pianki, nie wyglądają one tak pięknie jak się o tym mówi, poza tym po krótkim czasie od montażu, jesteśmy w stanie wykryć miejsca gdzie sztukateria była łączona - w gipsowej nie wykryjemy ich, chyba że weźmiemy do tego nieodpowiednią ekipą, sławiącą się mianem "fachowców". Nie wspomnę już o jej "plastikowym" wyglądzie, odrazu można rozpoznać, jaką sztukaterię ma ktoś zamontowaną w swoim domu. Proszę w internecie znaleźć sobie przykład sztukaterii gipsowej i z pianki....i porównać... nie muszę już dłużej nic pisać. Ja mogę udostępnić tylko przykłady sztukaterii gipsowej, ponieważ nigdy nie chciałam i nie chcę aby w moim domu wisiało "coś" z pianki.
Pozdrawiam Ania
Ania
Re: Nowoczesna tradycja w domu
Jeśli chodzi o połączenie tradycji i nowoczesności, warto zastanowić się nad kominkiem. Szczególnie duże pole do popisu stwarzają biokominki-kształtów i wielkości jest tyle, że z pewnością znajdzie się coś do wnętrza tradycyjnego, jak i nowoczesnego. Poza tym biokominki można ustawić praktycznie wszędzie, nie potrzebują specjalnych instalacji ani podłączenia do komina.