Kuchnia/schowek na ubrania
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Kuchnia/schowek na ubrania
Witam czy ktos moze ma jakies pomysly na zrobienie kuchni na poddaszu oraz jak mozna zrobic szafe,regaly w pomieszczeniu ze skosem na ubrania?
-
Horizonpolska
- Początkujący

Re: Kuchnia/schowek na ubrania
Kuchnia na poddaszu- sam pomysł brzmi już bardzo ciekawie,a co dopiero w praktyce:) Moim zdaniem warto byłoby podać na początek jakim budżetem dysponujesz oraz wstępnie metraż poddasza.
- paniKomandor
- Zainteresowany

Aktualnie pomieszczenia ze skosami można tak samo dobrze wykorzystać jak i te bez. Jeśli chodzi o schowek na ubrania, to może typowa klasyczna szafa będzie tu najodpowiedniejsza. A w przypadku skosów stosuje się np. drzwi przesuwne skośne.
Proszę o podanie więcej szczegółów dotyczących omawanego pomieszczenia.
Proszę o podanie więcej szczegółów dotyczących omawanego pomieszczenia.
Kuchnia na poddaszu, to według mnie nieciekawy pomysły. Chyba, że znalazłyby się tam również pokój gościnny itd. Poza tym taka kuchnia będzie potrzebować dobrej wentylacji, ponieważ na poddaszu zawsze jest cieplej.
Pomysł jest fajny, ale kuchenka powinna stać pod dobrym pochłaniaczem. Mimo wszystko bardziej widzę garderobęHorizonpolska pisze:Kuchnia na poddaszu- sam pomysł brzmi już bardzo ciekawie,a co dopiero w praktyce:) Moim zdaniem warto byłoby podać na początek jakim budżetem dysponujesz oraz wstępnie metraż poddasza.
- wnetrze4you
- Zainteresowany

- Kontakt:
Witam,
wykonanie pomieszczenia kuchennego na poddaszu jest fajnym pomysłem. Jednakże należy pamiętać, że wszelkie skosy wpływają na zmniejszenie ilości m3 w tym pomieszczeniu. A co za tym idzie należy dobrać we właściwy sposób okap kuchenny. Wybranie płyty grzewczej elektrycznej jest lepszym pomysłem, ponieważ gaz daje więcej ciepła.
Przed zamówieniem mebli warto wykonać projekt, aby sprawdzić w którym miejscu można swobodnie pracować.
Wszystkie meble na zamówienie pod wymiar.
wykonanie pomieszczenia kuchennego na poddaszu jest fajnym pomysłem. Jednakże należy pamiętać, że wszelkie skosy wpływają na zmniejszenie ilości m3 w tym pomieszczeniu. A co za tym idzie należy dobrać we właściwy sposób okap kuchenny. Wybranie płyty grzewczej elektrycznej jest lepszym pomysłem, ponieważ gaz daje więcej ciepła.
Przed zamówieniem mebli warto wykonać projekt, aby sprawdzić w którym miejscu można swobodnie pracować.
Wszystkie meble na zamówienie pod wymiar.
wnetrze4you Projektowanie wnętrz Aranżacja wnętrz