Jakie okna ? ilu komorowe ?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
drewienko
Jakie okna ? ilu komorowe ?
Ostatnio ktoś mi powiedział, że zamontował w starym budownictwie okna pięciokomorowe i zaczął wychodzić grzyb. Czy są one zbyt szczelne?
Jakie sąwłaściwie wady i zalety okien trzy- i pięciokomorowych? Czeka mnie wymiana okien w willi poniemieckiej z lat 40-stych. Obecnie są okna drewniane, skrzynkowe. Myślałem o oknach PCV pięciokomorowych, ale po tej historii z pleśnią mocno się zawahałam.
Dodam, że w punktach sprzedaży okien nikt nie zasugerował mi problemu.
Jakie sąwłaściwie wady i zalety okien trzy- i pięciokomorowych? Czeka mnie wymiana okien w willi poniemieckiej z lat 40-stych. Obecnie są okna drewniane, skrzynkowe. Myślałem o oknach PCV pięciokomorowych, ale po tej historii z pleśnią mocno się zawahałam.
Dodam, że w punktach sprzedaży okien nikt nie zasugerował mi problemu.
-
Krzysztof Piotr
- Aktywny

...
Mysle ze niema sensu inwestowac w okna 3- komorowe.
Ja na Twoim miejscu kupilbym 5-cio komorowe-aJesli boisz sie ze sa zaszczelne znajdz okna z nawiewnikami.
Ja na Twoim miejscu kupilbym 5-cio komorowe-aJesli boisz sie ze sa zaszczelne znajdz okna z nawiewnikami.
Re: Jakie okna ? ilu komorowe ?
popieram, okna 5 komorowe plus nawiewniki to optymalne rozwiązanie.
Okna do swojego domu brałam w Lublinie
-
xfinlandia
A to nie pierwsze miejsce gdzie pojawił się ten link. A ja w przypadki nie wierzę. Próbujecie się wypromować? Nie uczciwiej wykupić prawdziwą reklamę?
-
Przemek
http://www.e-okna.pl/artykuly/455,ekskl ... na-i-drzwi
okna internorm znasz?
okna internorm znasz?
Uwaga na firmę Oknoplast. Zamieszcza w reklamie informację, że ma w ofercie niezwykle ciepłą szybę o współczynniku przenikania 0,3 podczas gdy rzeczywiście dysponują tylko szyba 0,6. Takimi oto kłamstwami posługują się w grze rynkowej.

czy możecie coś powiedzieć o 8 komorowych thermicco????? firma ksm system takie produkuje nie mogę nigdzie znaleźć informacji zarówno o profilu jak i o firmie.
-
OKNOPLAST-Kraków
- Początkujący

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Informujemy, że Oknoplast posiada w ofercie trzykomorowe pakiety szybowe o współczynniku Ug=0,3, wypełnione kryptonem. Wszystkich którzy podważają dostępność tych szyb, prosimy o kontakt pod numerem 12 279 74 81, w celu umówienia się na spotkanie z naszym ekspertem oraz zamówienia pakietu szybowego Ug=0,3. Jednocześnie uprzejmie prosimy osobę rozpowszechniającą te nieprawdziwe informacje, o zaniechanie swoich działań i prowadzenie aktywności na zasadzie uczciwej konkurencji.
Z poważaniem,
Monika Sosnowska-Rainer
Specjalista ds.PR
Informujemy, że Oknoplast posiada w ofercie trzykomorowe pakiety szybowe o współczynniku Ug=0,3, wypełnione kryptonem. Wszystkich którzy podważają dostępność tych szyb, prosimy o kontakt pod numerem 12 279 74 81, w celu umówienia się na spotkanie z naszym ekspertem oraz zamówienia pakietu szybowego Ug=0,3. Jednocześnie uprzejmie prosimy osobę rozpowszechniającą te nieprawdziwe informacje, o zaniechanie swoich działań i prowadzenie aktywności na zasadzie uczciwej konkurencji.
Z poważaniem,
Monika Sosnowska-Rainer
Specjalista ds.PR
OKNOPLAST-Kraków
-
tkolodziej
- Początkujący

A z skąd ta informacja pochodzi, bo ja właśnie przeczytałem oficjalne stanowisko Oknoplast na ten temat http://oknaopinie.pl/vetrex-czy-oknoplast-t67-160.html wynika z niego, że jednak posiadają w ofercie wspomnianą szybę o współczynniku przenikania 0,3 i można ją zamówić do modelu Winergetic ?