Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.
Jeśli chcesz już coś wieszać w kuchni w oknie to najlepiej będzie pasowała firana, ja sama mam taką firanę. Pasuje idealnie do mojego wnętrza, a mam takie brzoskwiniowe ściany.
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca.
P.C.
Też dodamy swoje 3 grosze... i od chęci do sprzątania z reguły rolety będą lepsze pod każdym względem włącznie z tym, że wyregulujesz każdą opcję oświetlenia pokoju, od dyskretnego półcienia do pełnej jasności.
Do wnętrza utrzymanego w konwencji klasycznej, rustykalnej, dworkowej, prowansalskiej jak najbardziej firany. Ale te firany powinny być upięte w taki sposób aby podkreślały charakter pomieszczenia i dodawały mu ciepła- ale nie dominowały w całym pomieszczeniu.
Natomiast kuchnia nowoczesna, minimalistyczna, japońska etc bardzo lubią dostęp do światła, wobec czego roleta okaże się dodatkiem, ale tylko dodatkiem do aranżacji wnętrz.
Jednak nie zapominajmy o sąsiedztwie okien, o stronie świata gdzie to okno wychodzi. Wszystkie czynniki należy brać pod uwagę i dostosować pod indywidualne potrzeby.
Osobiście preferuję rolety, choć jak się wydaje, zdecydowana większość rodaków woli tradycyjne firanki. W kuchni rolety są chyba bardziej funkcjonalne i można je łatwiej utrzymać w czystości. A jest ich tyle do wyboru i w tylu kolorach, że zawsze wybierzemy coś dla siebie.