Dach 200m2 - cena za robociznę 12000 zł
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Dach 200m2 - cena za robociznę 12000 zł
Właśnie buduję swój domek i mam umówioną wstępnie ekipę na dach na czerwiec. Namiary dostałem z polecenia. Chciałem zapytać co sądzicie o cenie jaką mi powiedzieli za robociznę: 60 zł/m2 * 200m2 = 12 000 zł.
Dach będzie kryty dachówką ceramiczną (Roben). Jest to dach 4-spadowy z 4 lukarnami. W cenie jest wykonanie więźby, wykonanie pełnego deskowania bądź montaż folii do wyboru, pokrycie dachówką, obróbka 2 kominów, montaż podbitek i założenie rynien.
Budowa - mała miejscowość w Małopolsce.
Czy jest to dobra cena czy szukać kogoś innego? Proszę o opinie.
Dach będzie kryty dachówką ceramiczną (Roben). Jest to dach 4-spadowy z 4 lukarnami. W cenie jest wykonanie więźby, wykonanie pełnego deskowania bądź montaż folii do wyboru, pokrycie dachówką, obróbka 2 kominów, montaż podbitek i założenie rynien.
Budowa - mała miejscowość w Małopolsce.
Czy jest to dobra cena czy szukać kogoś innego? Proszę o opinie.
Re: Dach 200m2 - cena za robociznę 12000 zł
napisał dosyć czytelnie.lukass pisze:.........Budowa - mała miejscowość w Małopolsce.
Pozdro
Rafał
-
Rudolf Bras jr.
- Superużytkownik

Podobną cene zapłaciłem w Kuj-Pom. 62pln/m2 za więźbe, membranę, kontrłaty, łaty, pokrycie (dachówka Robena), 5 okien dachowych, rynny, obróbka 2 kominów (ołów), zastrzały pod okapem. Bez podbitki. Dach koperta i 3 lukarny.lukass pisze:...Czy jest to dobra cena czy szukać kogoś innego? Proszę o opinie.
Na koniec niewielkie poprawki (ustawienie szczeliny okna, poprawka kilku dachówek i końcówki jednago kosza). Ale za to membrany mi nie wpuścili w rynny bo nie miałem o tym pojęcia i nie wykonali rynienek na skropliny. Generalnie trzeba pilnować i sie na wszystkim znać
Pozdrawiam
W porywach było 5 osób a tak ogólnie to do więźby 3 a reszta też 3, samą końcówkę robili w dwójkę. W sumie zajęło im to miesiąc (więżba + reszta z tym, że mięli przerwą świąteczną i noworoczną. Firma zarejestrowana i płacąca podatki, rachunek wystawiony (nawet chciał zaniżyć aby mniejszy podatek odprowadzić), umowa również sporządzona. Do więżby miał podwykonawców i jak sie z nimi rozliczał i czy zarejestrowani to nie wiem.tolek pisze:Witam,morys,ciekaw jestem ilu ludzi i w ile dni wykonało tę pracę oraz czy była to firma płacąca podatki,zus,pozdrawiam.
Pozdrawiam
Witamtolek pisze:Witam,widać mają swoją kalkulację,więcej o ceny na forum pytał nie będę bo Mi morale spadnie,pozdrawiam.
Ale jak rozeznawałem temat to w mojej okolicy ceny kształtowały się od 120 do 60 pln za 1m2. Fachman za 120 po godzinie dzwonił i opuścił do 100 a nawet 95 pln. Tych co mi robili to z tzw. (śmiechu warte), polecenia
A teraz szukam "dziur".
Pzdr
WITAJ . MOZESZ PODAC NAMIARY NA FIRME 
To ja nie wiem, ja mówie 30 zł/m za dachówke ( na gotowej więźbie czyli membrana+łaty+pokrycie) i jestem za drogi i inwestor twierdzi ze są tańsi. Chyba czas zwijać interes.
Arek masz wliczone w te 30zł jakieś obróbki?