Projekt Alicja z MG Projekt

Jak prowadzicie budowę domu? Opowiadania i przygody budujących. Nie wiesz od czego zacząć budowę i jak ustalić kolejność prac? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na te pytania.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

rozanyfikus
Początkujący
Początkujący

Projekt Alicja z MG Projekt

Post autor: rozanyfikus »

Witam,
Właśnie zakupiłam projekt z pracowni MG Projekt, chociaż planowałam Cypiska, to po głosowaniu rodzinnym wybraliśmy projekt Alicja - http://www.mgprojekt.com.pl/agatka.
Powoli zaczynamy stawiać fundamenty, formalności właśnie załatwiliśmy ( ile było przy tym pracy!)
no i jestem baardzo ciekawa kiedy nasza budowa sie już zakończy...wiem ze to długa i jeszcze raz długa podróż ;/ Jak tylko znajdę chwilę pochwalę się zdjeciami...no dobra, może poczekam jeszcze trochę bo narazie to tak średnio jest co fotografować :D
Ktoś może też wybrał ten projekt?

pozdrawiam!

SGL

Re: Projekt Alicja z MG Projekt

Post autor: SGL »

rozanyfikus pisze:no i jestem baardzo ciekawa kiedy nasza budowa sie już zakończy...wiem ze to długa i jeszcze raz długa podróż ;/
Taką szopę porządna brygada z kierownikiem budowy będącym na budowie (a nie pieczątką) z normalnym finansowaniem 3-4 miesiące max.

rozanyfikus
Początkujący
Początkujący

Post autor: rozanyfikus »

Rozpoczeliśmy budowę jakiś miesiąc temu, zobaczymy ile nam to zajmię, mam nadzieję że do nowego roku skończą ;) Chciałabym wejść w rok 2013 z nowym domem juz :P
Powiedzieli nam budowlańcy że budowa zajmie im do pół roku,więc trzymam za słowo.
Jak tylko mi się uda pstryknąć fotki to je wstawię. Póki co, projekt Alicja z MG Projektu jest bez zarzutów!

Pawcio12
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pawcio12 »

Jak tam budowa? Moze wstawisz jakieś fotki i troche sie podzielisz dotychczasowym doswiadczeniem?

Pawcio12
Początkujący
Początkujący

Z tymi fachowcami to różnie bywa, ciekawy jestem ile Wam zajmie budowa. Bo na przykład w okolicy mojej pracy budują sie od zeszlych wakacji z tego co pamietam, robili nawet do późnej jesieni bo to jakoś było tak, że śnieg późno spadł i do tej pory robią. Co prawda dom juz stoi i z zewnątrz wydaje sie być gotowy ale codziennie widzę tych "fachowców" i ciagle coś robia...więc im budowa zajeła jak na razie rok i jeszcze nie mieszkają. Aha tyle, że to bliźniak więc może to dłużej zajmuje, nie wiem.

ewelina_sut
Początkujący
Początkujący

Post autor: ewelina_sut »

Gratuluje zakupu! My również budujemy z MG projekt, już doczekać się nie moge! Jak cos to wrzucajcie foty z postepów

Tobiasz1
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Tobiasz1 »

Z fachowcami tak już jest, gdzieś czytałem, że komuś budowa sie przeciągała, bo ekipa miala różne budowle do postawienia w tym samym czasie i tak skakali z kwiatka na kwiatek.

ewelina_sut
Początkujący
Początkujący

Post autor: ewelina_sut »

mam nadzieje, że ja nie bede miała wiekszych problemów. Jak na razie wszystkpo idzie bez zarzutu zakup projektu itp

Tobiasz1
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Tobiasz1 »

wejdzie sobie na forum pracowni na temat alicji jest bgardzo rozwiniety temat, jesli kogoś interesuje

Pawcio12
Początkujący
Początkujący

o dzieki fajnie zaraz sobie zobacze a wiesz może gdzie są jakieś fotki?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dziennik budowy - budowa dzień po dniu”