Witam Wszystkich!
Mam pytanko, czy zabezpieczając surowe belki drewniane, które będą wewnątrz domu a część wychodzić na zewnątrz zastosować impregnat i lakierobejcę, czy wystarczy lakierobejca. Który środek możecie polecić? Dzięki.
Impregnat + lakierobejca?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Przemek
Jak użyjesz preparayu typowo polecanego przez churtownie lub używanego przez tartaki gdze twierdą że są moczone basenowo to jak ekipa cieślów będzie budowac więżbę dachu i spadnie deszcz to wszystko spłucze .Tak było z moja konstrukcją drewnianą .Ale wykonawca był sumienny i spryskał wszystko jeszcze raz jak zadaszenie bylo już zakryte od śrotka za pomocą spryskiacza ogrodowego .
Lakierobejca kryje doskonale na drewnochron tylko trzeba pamietac żeby użyc bezbarwnego koloru pod lakierobejce.
Producent lakierobejcy sadolin poleca swoje podkłady ale sam pokryłem 2 duże domki letniskowe i wiem że lepiej użyc drewnochron bo jest tańszy a spełnia swoją rolę .
Dla przykładu pokazuje domki pokryte tą metodą 3 lata temu www.grodzisko.wpt.pl
Lakierobejca kryje doskonale na drewnochron tylko trzeba pamietac żeby użyc bezbarwnego koloru pod lakierobejce.
Producent lakierobejcy sadolin poleca swoje podkłady ale sam pokryłem 2 duże domki letniskowe i wiem że lepiej użyc drewnochron bo jest tańszy a spełnia swoją rolę .
Dla przykładu pokazuje domki pokryte tą metodą 3 lata temu www.grodzisko.wpt.pl