MG Projekt Bajkowy, Lipińscy, Czy ktoś buduje?
Re: MG Projekt Bajkowy, Lipińscy, Czy ktoś buduje?
Współpraca z MG Projekt układa mi się dobrze, zawsze ktoś mi odpisuje na forum itp Widziałem nawet jak na innym forum pomagał architekt z ich pracowni rozwiązać komuś problem \.
-
arthauss
Witam
Polecam dom 118m2 za 256tyś, lub 131m2 za 283tyś.
Jest to cena domu w stanie developerskim zamkniętym. Zapraszam na stronę.
Pozdrawiam
Izabela Mazurek
0-505 352 224
ArtHauss
i.mazurek@arthauss.pl.

Polecam dom 118m2 za 256tyś, lub 131m2 za 283tyś.
Jest to cena domu w stanie developerskim zamkniętym. Zapraszam na stronę.
Pozdrawiam
Izabela Mazurek
0-505 352 224
ArtHauss
i.mazurek@arthauss.pl.

-
lemon tree
- Początkujący

moja znajoma z pracy budowała tam dom i była bardzo zadowolona. terminu, materiały, pracownicy - wszystko grało.
-
lemon tree
- Początkujący

moja znajoma z pracy budowała tam dom i była bardzo zadowolona. terminu, materiały, pracownicy - wszystko grało.
-
Przemek
jaki jest koszt budowy stanu surowego ?
Koszt budowy stanu surowego zamkniętego to okolo 132 tyśięcy- tak podaje pracownia. Myślę, że to w miarę możliwy koszt
No wiesz koszta to akurat chyba często się zmieniają, to jest niepewny czynnik. Czasami też uda się coś zdobyć po znajomości albo w promocji:D Wydaje mi się, że nawet jakby było niewiele wiecej to i tak nie jest to wygurowana cena.
-
mallwin
Faktycznie sugerowane przez pracownie koszty budowy nie są wygórowane. Niestety w praktyce wiemy, że jednak różnie to bywa więc może ktoś ma pomysł jak skutecznie zaoszczędzić przy budowie domu?
No tak w praktyce różnie bywa. Heheh tez chętnie bym sie dowiedział jak dobrze zaoszczędzić na budowie;) Tylko pytanie czy oszczedzanie sie opłaci...?
-
rozanyfikus
- Początkujący

Projekt Bajkowy od MG jest bardzo praktyczny - nie za duzy, skromny,jednak bardzo funkcjonalnie ma zagospodarowany każdy metr kwadratowy. Idealny dla niewielkiej rodziny gustującej w tradycyjnym stylu. Co do samych projektów MG to równiez przychylę się do jej pozytywnej opinii, rozmawiałam z paroma ludźmi budującymi, lub którzy już zbudowli z nimi domy i w większosci nie narzakali na projekt. Drobne poprawki każdemu się zdarzają, ale to raczej przy bardziej skomplikowanych projektach.
Z czystym sumieniem polecam ci ten projekt i tą pracownie
Z czystym sumieniem polecam ci ten projekt i tą pracownie
-
mallwin
Tobiasz,
zależy na czym oszczędzasz czy na materiałach czy na robociźnie
bardzo nie rozsądne jest
używanie tańszych materiałów lub nie wiadomo jakiego pochodzenia. Z drugiej strony może się okazać iż użyty materiał jest dużo mniej ekonomiczny w użytkowaniu.
Ale nie ukrywam, że na ostatniej budowie sama montowałam gniazdka, gdzie ceny kreują się od 70 zł za podłączenie jednego a było około 40 szt w domu. Odpukać jeszcze wszystko się ładnie trzyma
zależy na czym oszczędzasz czy na materiałach czy na robociźnie
używanie tańszych materiałów lub nie wiadomo jakiego pochodzenia. Z drugiej strony może się okazać iż użyty materiał jest dużo mniej ekonomiczny w użytkowaniu.
Ale nie ukrywam, że na ostatniej budowie sama montowałam gniazdka, gdzie ceny kreują się od 70 zł za podłączenie jednego a było około 40 szt w domu. Odpukać jeszcze wszystko się ładnie trzyma
Tu masz akurat rację, jeśli możesz coś zrobić samemu to to zrób;) Czasami przy budowie domu wydaje się pieniądze w błoto, dlatego dobrze jest szukać tańszych rozwiązań.
Tu masz akurat rację, jeśli możesz coś zrobić samemu to to zrób;) Czasami przy budowie domu wydaje się pieniądze w błoto, dlatego dobrze jest szukać tańszych rozwiązań.