dom z lat 60
-
remigiusznaglik
- Początkujący

dom z lat 60
Cześć .
Mieszkam w domu z lat 60 ten dom jest zbudowany ze szlaki. Budowali go moi dziadkowie. Niestety zauważyłem pość spore pęknięcia na ścianach i funda mętach co mogę z tym zrobić żeby zapobiec dalszemu pękaniu.
proszę o szybką powiedzieć.
Mieszkam w domu z lat 60 ten dom jest zbudowany ze szlaki. Budowali go moi dziadkowie. Niestety zauważyłem pość spore pęknięcia na ścianach i funda mętach co mogę z tym zrobić żeby zapobiec dalszemu pękaniu.
proszę o szybką powiedzieć.
Re: dom z lat 60
Zatrudnić dobrego fachowca (z forum to np. ITB) zapłacić mu oraz włożyć trochę kaski w naprawę:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dawid2304
-
remigiusznaglik
- Początkujący

wiem ale mi chodzi o to co mogę zrobić by wzmocnić ten dom by nadal w nim mieszkać.
Nw kiedyś słyszałem żeby wzmocnić funda męty i obmurować go i nw czy to jest dobre chce też inne pomysły usłyszeć od fachowców
Nw kiedyś słyszałem żeby wzmocnić funda męty i obmurować go i nw czy to jest dobre chce też inne pomysły usłyszeć od fachowców
No to Ci mówię co masz zrobić. Zatrudnij dachowca! Bo tak bez wizji lokalnej żadnej wiedzy i zarysu pęknięć Twojego problemu jedynie wróżbita powie Ci co zrobić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dawid2304
-
IWB
jasne kup sobie kielenkę łopatkę i wiaderko - to nie zabawa tylko poważna inwestycja.
na początek trzeba stwierdzić co jest przyczyną tych pęknięć zrobić dokładne pomiary i wyliczenia
potem dopiero zastanawiać się nad tym co i jak przeprowadzić zgodnie ze sztuką budowlaną a nie zabawą w piaskownicy.
dom podmyło, osunęła się skarpa,brak stabilizacji gruntu, uszkodzone ściany fundamentowe, brak izolacji poziomej, karbonatyzacja ław fundamentowych - napisz co jest przyczyną a pomyślimy jak Ci pomóc
Wróżbita Maciej tylko wieczorkami odpowiada na trudne pytania i rozwiązuje zagadki budowlane
ja proponuję postawić tarota lub pojechać do wróżki
na początek trzeba stwierdzić co jest przyczyną tych pęknięć zrobić dokładne pomiary i wyliczenia
potem dopiero zastanawiać się nad tym co i jak przeprowadzić zgodnie ze sztuką budowlaną a nie zabawą w piaskownicy.
dom podmyło, osunęła się skarpa,brak stabilizacji gruntu, uszkodzone ściany fundamentowe, brak izolacji poziomej, karbonatyzacja ław fundamentowych - napisz co jest przyczyną a pomyślimy jak Ci pomóc
Wróżbita Maciej tylko wieczorkami odpowiada na trudne pytania i rozwiązuje zagadki budowlane
ja proponuję postawić tarota lub pojechać do wróżki
-
remigiusznaglik
- Początkujący

wiem że to jest spora inwestycja. Jeśli chcecie moge wysłać wam zdjęcia ścian i funda mętów.
-
IWB

tak naprawiają ściany fundamentów super hiper extra tani fachowcy z łapanki,
więc zanim coś zrobisz pomyśl 3 razy ile teraz ktoś musi wydać na profesjonalną reanimację tego obiektu. Za taką papraninę powinno grozić więzienie.
Ekipa z Oferii była na marginesie ....
podeślij zdjęcie tych swoich piwniczek no chyba że są w lepszym stanie