jaka pralka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jaka pralka
Patrząc na nazwę profilu nie dziwie się, że polecacie gorenje
Ja też szukam pralki ale mój budżet to 1500zł
-
Gorenje
U nas też znajdziesz pralki, które można już kupić za 1500 zł. Np, model WA614SYB i wiele innych
Czasem też warto trochę dopłacić - pralkę kupuje się już na długo i ważne, żeby była naprawdę dobra i spełniała wszystkie Twoje oczekiwania 
Napisałem o tym specjalnie artykuł tyle się o tym mówi wszędzie http://www.agdforumopinie.pl/jaka-pralke-kupic
Ja bym stawiał na pralkę energooszczędną. Jest mnóstwo firm i wymiarów, które dopasujesz. Tego typu pralki - oznaczone klasą Asą droższe w zakupie, ale różnica w cenie zwróci się już po kilku latach, a sprzęt będzie nam służyć kilkakrotnie dłużej niż tradycyjny
Polecam ci pralkę Whirlpool najlepiej w klasie energetycznej A+ http://www.megamarket.com.pl/pralki-ladowane-od-gory
Ktoś mógłby polecić jakąś średnią pralkę (około 6 kg), ale tanią (do 1000 zł), cichą i bezawaryjną? Mam problem z procesem decyzyjnym. Ważne, żeby cena nie przekraczała 1000 zł, myślę, że można kupić coś tańszego, ale wcale nie gorszego.
Słuchaj - jak do tysiąca to bierz Amikę - oni w tym segmencie cenowym są akurat dobrze, na pewno Ci sie nie posypie taka pralka
Myślę że z tej pralki będziesz zadowolona, jest nieduża, niedroga, posiada program do prania wełny i jest w klasie energetyczne A
Też nad tym myślałam. A jak wygląda sprawa z ewentualnym serwisowaniem? I czy jakieś konkretne modele wyróżniają się obecnie?
generalnie warto szukać czegoś z linii navigator
- anastazja34
- Początkujący

Czym się wyróżniają te z serii navigator?
Bardzo bym chciała, żeby prane tkaniny nie blakły tak szybko. Czasami nawet przy zastosowaniu dobrych płynów ubrania szybko płowieją.
Bardzo bym chciała, żeby prane tkaniny nie blakły tak szybko. Czasami nawet przy zastosowaniu dobrych płynów ubrania szybko płowieją.
A co może mieć pralka do koloru tkanin? Decyduje tu przede wszystkim temperatura prania (im niższa, tym bardziej chroni kolory) oraz rodzaj środków piorących i częstotliwość prania. Po 20 praniach, to każda tkanina trochę zblaknie. Najszybciej wyblakną rzeczy z tzw. tanich marek. Najlepiej
kupować markowe produkty, które choć droższe,to dłużej nam posłużą.
kupować markowe produkty, które choć droższe,to dłużej nam posłużą.
Podobno bardzo skuteczne pralki wyposażone są w funkcję Eco Bubble dlatego polecam pralkę Samsung
- anastazja34
- Początkujący

raczej to, jakie pralka ma programy ma wpływ na kolor tkanin.. teraz np. weszły nowe pralki compactowe whirlpool i mają 6-ty zmysł kolory, dzięki czemu poprzez pranie w niskiej temperaturze nie niszczymy kolorów. wiadomo, dużo zależy od tego jak dbamy o ubrania ale pralka też ma wiele wspólnego.
A jak wygląda spraw klasy energetycznej w przełożeniu na cenę? Czy do 1000 zł da się kupić coś o wyższej klasie, czy też jest to niemożliwe? I czy rzeczywiście wypada się tym sugerować?