Zanim zaczniesz budowę swojego wymarzonego domu zobacz jak budują użytkownicy naszego forum i podyskutuj o swoim projekcie. Uwiecznij każdy etap budowy swojego domu?
Obszerny komfortowy dom jednorodzinny na piękną działkę. Zaprojektowany dla rodziny 4-7 osobowej, z możliwością wariantowego wygrodzenia mieszkania dla "seniorów".
Kilka słów na temat realizacji projekty "Jesion"
Poziom parteru podniesiony został o wysokość jednego pustaka, zmieniono wysokość okien tak aby występowały na jednym poziomie.
W trakcie budowy okazało się, iż schody w projekcie wchodzą w drzwi na taras, również w trakcie budowy okazało, się iż ujęty w projekcie balkon niestety "nie wyszedł" więc trzeba było dobudować własnymi siłami.
Ściana pomiędzy salonem a kuchnią została przedłużona. Niestety w trakcie budowy okazało się, że:
- dach w garderobie oraz w łazience na poddaszu wchodzi w drzwi
- dwie umywalki w łazience w sypialni są umiejscowione tak, że nie da się zainstalować lustra, spływ jest pod małym kątem co może powodować zatykanie się odpływu.
Mam nadzieję, że nie odkopuje aż tak strasznie tematu. Proszę powiedz jak udało Ci się rozwiązać problemy bo znajomy właśnie jest na etapie budowy domu z tego projektu.
Trzymam kciuki, widzę, że domek po zakończeniu prac będzię wyglądał świetnie Tak z ciekawości - jakie przewidujesz koszty wykonania całości? Oczywiście jeśli można zapytać
Jak będzie wyglądał kominek pod tymi schodami? Naniosłeś sobie poziom schodów na ścianę? Ja zamierzam budować jesiona 2 i kominek jest w podobnym miejscu - wobec tego zastanawia mnie to, czy te schody nie zepsują całego efektu estetycznego kominka.
Piękny projekt, tylko jakoś nie zauważyłem nigdzie informacji o przewidywanym zapotrzebowaniu domu
na energie grzewczą w kWh/m2/rok. Czyżby były to tajne informacje?
Dla użytkownika jest to najważniejsza informacja ze wszystkich innych. Budowa domu to jedno, a koszty eksploatacji, to drugie. Co z tego, że będę miał ładny dom, jeżeli nie będę w stanie go ogrzać?!