Słuchajcie, znalazłem w necie grill z przeznaczeniem do stosowania jesienią i zimą, a dokładniej żeliwny kociołek 8litrów firmy Mastergril. Można go używać jako grill, ale głównie d przygotowywania potraw z ogniska. Szczerze mówiąc zamarzył mi się powrót do dzieciństwa i spędzanie czasu przy ognisku. A kto powiedział, ze z ogniska mogą być tylko kiełbaski na patyku? Może by tak popichcił na żywym ogniu więcej?
Kusi mnie kupno takiego kociołka (mysle, że 8 l jest akurat pojemnością optymalną, bo np. 4,5l to chyba bedzie za mała pojemność, jak np. zaprosi się gości), ale czy ktoś ma takie cacko i wie może, jak smakują z niego potrawy?
Grill na jesień?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Grill na jesień?
JA niestety nie mam, ale temat warty uwagi
Daj znać jak wypróbujesz...
Mam własnie taki kociołek z zeszłego roku i jestem mega zadowolony. Serio, wprowadziliśmy nową modę wśród znajomych grillowania zimą
Tak naprawdę, jak sam napisałeś, to w sumie jest grill/kociołek połączony z ogniskiem. I smak jest inny niż z palnika kuchenki. Coś właśnie pomiędzy grillem a ogniskiem - czuć delikatne opiekanie drewnem.
Uczucie prawie jak w górach. Fajnie siedzi się w ciepłych kurteczkach czy kożuchach z ciepłymi czapami na głowie przy gorącym ognisku i pysznych potrawach. A jak jeszcze sie zorganizuje kulig, to coś pieknego
Aż zatęskniło mi się do zimy!
Uczucie prawie jak w górach. Fajnie siedzi się w ciepłych kurteczkach czy kożuchach z ciepłymi czapami na głowie przy gorącym ognisku i pysznych potrawach. A jak jeszcze sie zorganizuje kulig, to coś pieknego
A gdzie i za ile można dostać taki kociołek?
-
Constructor
- Początkujący

Również polecam taki kociołek. Wspaniała sprawa!
Często stosujemy go aby sobie pogrillować ze znajomymi po nartach.
Grzaniec do kiełbaski obowiązkowy
Często stosujemy go aby sobie pogrillować ze znajomymi po nartach.
Grzaniec do kiełbaski obowiązkowy
Ja kupowałem go już jakiś czas temu przez internet (sklep rolmarket chyba) za ponad 200 zł (8-litrowy). Ale teraz jak patrzyłem jest taniej, mozna go dostać za mniej niż 200 zł.emi777 pisze:A gdzie i za ile można dostać taki kociołek?