Probłem z dachem
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
tomek128p1
- Początkujący

Probłem z dachem
Witam wszystkich, od razu przejdę do rzeczy mój sąsiad ma betonowy dach pokryty smołą i w tym roku zaczął mu przeciekać prosił mnie abym zapytał się w internecie jakim czym można ten dach pokryć tak żeby wyszedł nie za duży koszt tej całej operacji.
Re: Probłem z dachem
Papą termozgrzewalną,bardzo dobra jest z burn-a 5,2 grubość.
-
A4Andrzejek
- Początkujący

czy na pewno "smołą"?? a może to jest papa na lepiku? ile warstw jest tej papy? jak więcej niż 5. to trzeba zerwać i położyć nowe warstwy wg obowiązującej technologii.
A4Andrzejek
-
tomek128p1
- Początkujący

Na pewno smołą:)
-
A4Andrzejek
- Początkujący

Sprawdzić ,uzupełnić ew. wymienić obróbki ( w zależności od ich stanu) i tak jak napisał bilii
A4Andrzejek
Dokładnie,a jak obróbki to i rynny pewno będą także do wymiany,haki,pasy nadrynnowe,a jak jest tam komin to i w jego okolicy może ciec,więc i komin trza okuć,wywinąć papę na niego,założyć opaski,złapać na kołkach i siką zakleić wcięcie na kominie,w które wchodzi opaska.A4Andrzejek pisze:Sprawdzić ,uzupełnić ew. wymienić obróbki ( w zależności od ich stanu) i tak jak napisał bilii
A jeszcze przed przyklejeniem papy na komin najpierw go posmarować tym:
http://www.siplastprimer.pl/,wtedy ładnie się klei,zwłaszcza,że komin też nie będzie tam pewno nowy...
Ja betonowego dachu nie mam, ale jak mój przeciekał, to zleciłam to po prostu firmie. I naprawdę dali radę
Spróbujcie, może coś Wam powiedzą www.ojbud.pl/
Pozdro
Pozdro