Ciekawe sprzęty kuchenne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Ciekawe sprzęty kuchenne
Moim zdaniem takie kolorowe czy "okwiecione" pralki to tylko zbijanie pieniędzy. Nie mają lepszych funkcji od zwykłych pralek, a kosztują znacznie więcej. Jeśli jest możliwość najlepiej pralkę ukryć/zabudować.
To akurat nic nowego. Zazwyczaj te same sprzęty, ale z ładniejszym designem są droższe, niż szaro - bure dla plebsu. Płaci się za wygląd.robekwtf pisze:Moim zdaniem takie kolorowe czy "okwiecione" pralki to tylko zbijanie pieniędzy. Nie mają lepszych funkcji od zwykłych pralek, a kosztują znacznie więcej. Jeśli jest możliwość najlepiej pralkę ukryć/zabudować.
Moim ulubionym 'sprzętem kuchennym' jest ostatnio separator do jajek czyli coś takiego. Jako osoba kucharząca i pichcąca desery (kogiel - mogiel przynajmniej raz w miesiącu musi być grany) jestem niezmiernie zadowolona z tego cuda, bo mimo częstego rozdzielania jajek (hmm;) ciągle nie mam w tym wprawy, a separator działa za mnie.
Ja usilnie poszukuje kosza na śmieci segregowane, niestety jak dotąd nic takiego nie znalazłam 
Odświeżę temat, w sieci można znaleźć sporo koszy przystosowanych do segregowania odpadów.
A co do ciekawych sprzętów polecam wszystkim maszynę/automat do pieczenia chleba, odkąd zakupiłem ten przyrząd nie kupujemy w ogóle chleba. Smak bez porównania a poza tym domowy chleb zaspokaja szybciej głód. Przynajmniej w mojej rodzinie zauważam taką prawidłowość.
A co do ciekawych sprzętów polecam wszystkim maszynę/automat do pieczenia chleba, odkąd zakupiłem ten przyrząd nie kupujemy w ogóle chleba. Smak bez porównania a poza tym domowy chleb zaspokaja szybciej głód. Przynajmniej w mojej rodzinie zauważam taką prawidłowość.
Na pewno chleb wypiekany własnoręcznie w domu jest pyszny, ale trzeba tez mieć na to czas. Na pewno szybciej wyskoczymy do piekarni po ciepły bochenek 
Ja też myślałem, że to zajmuje dużo czasu a tu moja żona przekonała mnie, że jednak nie. Jeśli ma się robota kuchennego, który za nas miesza ciasto to czas jaki nam jest potrzebny to około 20 minut. Wiadomo ciasto musi rosnąć zanim piekarnik je przywita, ale czasu faktycznego zabiera nam ta czynność niewiele.
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
fajnym rozwiązaniem jest rownież maszyna do pieczenia chleba 
[quote="turbomen"] w sieci można znaleźć sporo koszy przystosowanych do segregowania odpadów.
/quote]
Możesz podać jakieś ciekawe przykłady, miotam się strasznie z tym problemem.
/quote]
Możesz podać jakieś ciekawe przykłady, miotam się strasznie z tym problemem.
Poszukuję dużej kawiarki na 3-4 szklanki kawy do użytku na kuchnię gazową...widział ktoś takie cudo? 
-
azjastopem
- Początkujący

chodzi ci o kawiarkę typu mocca?
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
ooo taka kawiarka to i mi by sie przydala
Ekstra! Ja mam tylko wazonik na zioła, ale wygląda bosko w kuchni. 

świetny patent gdzie i za ile można coś takiego dostać?