Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.
Odważnie ale ciekawie. Tak jak już wspominałam w jasnej zabudowie kuchennej bardzo ważne są akcenty, które ożywiają kuchenny klimat.
Inna propozycja, połączenie bieli z ciepłym odcieniem beżu. Podczas projektowania kuchni pamiętajcie o podziale funkcjonalnym kuchni na tzw. strefy, ułatwia to życie paniom domu.
Białe szafki kuchenne osobiście bardziej pasują mi do rustykalnego stylu - swojsko, prosto i jasno
Kuchnia jak dla mnie powinna być ciepła i przytulna, niestety ta na zdjeciu mnie nie przekonuje :/ a jak jeszcze dodałaś że mąż nie jest zachwycony, to naprawdę odradzam. Kuchnia to w końcu serce domu - ważne zeby wszyscy się tam dobrze czuli
Biała kuchnia zdecydowanie tak. Jeśli tylko fronty są zrobione z materiału łatwego do utrzymania w czystości. Mając białe meble możemy łatwo zmieniać charakter pomieszczenia inwestując w kolorowe ściany czy dodatki
Biała kuchnia na tle ciemnych ścian wygląda bardzo ładnie przy ciepłym oświetleniu lamp, jednak trzeba wziąć poprawkę na umiejscowienie, wielkość okna.
W końcu przez większą część dnia będzie użytkowana w świetle dziennym, a ono kształtuje zupełnie inny wygląd niż ambientowe światła ciepłe.
Zgadza się oświetlenie jest bardzo ważne. Barwa może znacznie zmienić percepcje kolorów. Warto to sprawdzić jeszcze przed podjęciem ostatecznych decyzji.
Śmiem twierdzić, że oświetlenie odgrywa kluczową rolę w tworzeniu klimatu pomieszczenia. Cóż, że kupimy piękne meble, gadżety o wyszukanym designie jeśli to wszystko nie zostanie podkreślone oświetleniem.
Ku inspiracji kilka białych kuchni:
Zwróćcie uwagę, w obu przykładach wykorzystano jasną podłogę, to oświetlenie i dodatki nadają kolor wnętrzu.