Fuzzy logic w Hks Lazar Uni komfort

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

briano
Początkujący
Początkujący

Fuzzy logic w Hks Lazar Uni komfort

Post autor: briano »

Witam.
Mam mały dylemat, zakupiłem kociołek firmy HKS Lazar Uni komfort 16kw i mam pytanie odnośnie sterowania piecem, obecnie piec pracuje w trybie lato na ciepłą wodę, i teraz tak hydraulik który nam zakładał kociołek tak ustawił optymalnie kociołek, że ekogroszek spala się idealnie żar jest minimalnie nad retortą, popiół czysty bez kawałków niespalonych, stierdził że ekogroszek jest dobrej jakości, więc wsio w sumie ok, ale był człowiek przy podbiciu gwarancji i zaproponował uaktywnienie funkcji fuzzy logic, czytałem o tej opcji, ale w sumie nie wiem którą funkcję wybrać chodzi mi głównie o ekonomikę, żeby jak najmniej szlo w komin jakieś podpowiedzi??
Czy będzie to jakiś odnośnik jeżeli wsypie np. 2 worki do podajnika i sprawdzę ile czasu sie spalał przy moim manualnym ustawieniu, i analogicznie 2 worki i przy aktywowanej funkcji fuzzy logic.

Może ktoś ma lub miał aktywowaną tę fukcję i może wyrazić opinie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”