Projekt "Przytulny" MGProjekt
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ewelina_sut
- Początkujący

Re: Projekt "Przytulny" MGProjekt
Potwierdzam. blog jest bardzo przydatny, Ja ogólnie jestem fankom blogów, bardzo lubie je czytać a jak jeszcze mogę sie czegos pożytecznego dowiedzieć to juzogóle bosko! Takim sposobem własnie wybraliśmy naszego Topaza 
Zatem gtaulujemy Ewelino!;) Ja również korzystam z bloga zawsze może się dowiem jeszcze czegoś nowego;)
-
ewelina_sut
- Początkujący

Dziękujemy;) Jak bedzie coś widac to wstaiwe zdjecia al to pewnie jeszcze czasu troche, jak cos to na rzie zjdeica inne mozecie ozobaczyc na stronie firmy
o zaraz wejde sobie zdjecia zobaczyc bo wlasnie szukam wszędzie, nie wiedziałem, ze jest taka mozliwość
-
ewelina_sut
- Początkujący

no jest jest, a jak nie ma to jeszcze moze w jakies galeri konkursowej sa zdjecia tez na stronie
Czy ktoś buduje przytulnego? Ciekawia mnie koszta jakie poniesliscie w zwiazku z budowa oraz zmiany.
Zacząłem budowę "Przytulnego". W tym roku tylko stan "0". Za 7-9 dni będzie gotowy. Napiszę ile kosztował i jeśli będą zainteresowani - umieszczę jakieś zdjęcia. Buduję lustrzane odbicie, czyli garaż po prawej stronie ściany frontowej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Snug
-
BartoszEkh
- Początkujący

Hej pewnie, że jesteśmy zainteresowani przytulnym ! Na stronie jest kilka zdjec http://www.mgprojekt.com.pl/przytulny ale tak bez komentarza to nie to samo, spotkałeś jakieś trudności? i jeszcze co zamierzasz zrobić w tym pokoju koło garażu? 
Jeśli chodzi o pomieszczenie gospodarcze, to w moich założeniach będzie spełniało swoją rolę, czyli będzie w nim piec gazowy dwuobiegowy oraz pralnia i może trochę graciarni. Wybierając projekt, szukałem czegoś z większym pomieszczeniem gospodarczym. Czasy niepewne - gdyby ceny gazu poszybowały w sposób niekontrolowany, wstawię tam bez trudu piec na inne paliwo. Jeśli chodzi o budowę stanu "0", to odbyła się bez większych problemów. Jedynie koszt budowy przekroczył moje oczekiwania. Bez geodety wyszło 51.000 zł. Budowała ekipa z polecenia i "castingu".
Snug
Bardzo mądre podejście, czekamy na więcej informacji i zdjęć.
Witam! W grudniu zakupiliśmy projekt Przytulny. Zastanawiamy się ile będzie nasz kosztował stan surowy zamknięty. Udzieli ktoś nam takiej informacji ?:) Pozdrawiam.
-
DURSKI DOMY
Witam.
Teoretycznie mozna przyjąć, że stan surowy zamknięty tego budynku wyniesie około 1400PLN za m2 powierzchni użytkowej i garażu. Da to nam 217 000PLN systemem zleconym. Jeśli jest Pan w stanie podjąć sie budowy systemem gospodarczym istnieje możliwość oszczędzenia kilkudziesięciu tysięcy PLN ale konieczna jest znajomość sztuki budowlanej i organizacji pracy. Po SSZ przystąpimy do wykonania instalacji. Zacznijmy od przyłączy - Woda i kanalizacja przy drodze około 5000PLN, gaz 2000 Instalacja elektryczna na odpowiednim poziomie - alarm, telewizja w salonie i sypialniach, okablowanie głośników kina domowego i tp to koszt rzędu 12 - 15 000PLN. Instalacje CO 35 - 50 000. Wykończenie wnętrz można policzyć około 1000PLN za metr czyli około 155 000 w przypadku tego projektu. Podsumowując wychodzi maxymalnie 440 000 pod klucz systemem zleconym. Systemem gospodarczym 350 000 - 380 000. Oczywiście można oszczędzać - nie trzymać się litery projektu, używać najtańszych materiałów bez atestu, zatrudniać ekipy bez doświadczenia itp.
Pozdrawiam i życzę powodzenia. Paweł Durski z serwisu Jak zbudować dom
Teoretycznie mozna przyjąć, że stan surowy zamknięty tego budynku wyniesie około 1400PLN za m2 powierzchni użytkowej i garażu. Da to nam 217 000PLN systemem zleconym. Jeśli jest Pan w stanie podjąć sie budowy systemem gospodarczym istnieje możliwość oszczędzenia kilkudziesięciu tysięcy PLN ale konieczna jest znajomość sztuki budowlanej i organizacji pracy. Po SSZ przystąpimy do wykonania instalacji. Zacznijmy od przyłączy - Woda i kanalizacja przy drodze około 5000PLN, gaz 2000 Instalacja elektryczna na odpowiednim poziomie - alarm, telewizja w salonie i sypialniach, okablowanie głośników kina domowego i tp to koszt rzędu 12 - 15 000PLN. Instalacje CO 35 - 50 000. Wykończenie wnętrz można policzyć około 1000PLN za metr czyli około 155 000 w przypadku tego projektu. Podsumowując wychodzi maxymalnie 440 000 pod klucz systemem zleconym. Systemem gospodarczym 350 000 - 380 000. Oczywiście można oszczędzać - nie trzymać się litery projektu, używać najtańszych materiałów bez atestu, zatrudniać ekipy bez doświadczenia itp.
Pozdrawiam i życzę powodzenia. Paweł Durski z serwisu Jak zbudować dom
Dziękuje za wyliczenie i podanie kwoty
W razie potrzeby, odezwę się do Państwa 
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Cześć,
nam przy generalnym wykonawcy wyszło 190 000 + ok 8 000 za przyłącza.
Pozdrawiam,
S
Pozdrawiam,
S
sebaldo pisze:Cześć,
Pozdrawiam,
S
Mam takie pytanko