Potrzebuje waszej porady, mam problem z wpuszczanym w budynek balkonem - cieknie. Co gorsza woda ta często ląduje w salonie pod balkonem muszę się tym zając. Balkon ten leży na legarach drewnianych i był uszczelniany papą, na górze balkonu są płytki i podejrzewam że gdzieś przez fugi leci. Szukam czegoś abym po zerwaniu tych płytek mógłbym uszczelnić łącznie z cokołem dookoła a na to finalnie szukam jakiejś wylewki która by już została na górze - czyli taka do chodzenia i żeby była też w jakiś sposób uszczelnieniem od wody - są takie rzeczy?
Słyszałem coś o Mapelasticu ale wylewki nie wiem gdzie i jakiej szukać.
Szukam wylewki do balkonu.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
IWB
Re: Szukam wylewki do balkonu.
najlepiej w dziale betony konstrukcyjne i domieszki do betonów, z tego co wiem tak dział tu nie istnieje choć coraz więcej ludzi dopytuje. Jeśli papa puściła to masz pięknie zalaną płytę konsturkcjną a ponowne przyklejenie papy graniczy z cudem. Jeśli pozostawisz wilgoć w płycie i szczelnie ją zamkniesz papą będą problemy z dyfuzją pary wodnej z płyty balkonowej
to nie są żarty ale doświadczenie z którego czasami warto korzystać
sprawdź dokładnie izolację ościeżnic drzwi balkonowych to jest element który często jest pomijany ale jak bardzo odpowiedzialny za ewentualne uszkodzenia.
przepraszam, że tak późno czytam te posty ale postaram się jeszcze pomóc.
to nie są żarty ale doświadczenie z którego czasami warto korzystać
sprawdź dokładnie izolację ościeżnic drzwi balkonowych to jest element który często jest pomijany ale jak bardzo odpowiedzialny za ewentualne uszkodzenia.
przepraszam, że tak późno czytam te posty ale postaram się jeszcze pomóc.