Błagam o opinie w sprawie paneli
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Błagam o opinie w sprawie paneli
Niestety też tak miałem - u mnie skończyło się demontażem podłogi. ;/
-
michalak1972
- Początkujący

Dobry wieczór,
Jestem w trakcie remontu (został korytarz) i zastanawiam się czy zwykłe panele w przedpokoju dożyją do następnego remontu.
Dodam iż od niedawna jesteśmy opiekunami młodego psiaka - wyjątkowo energicznego boksera.
Jeśli Ktoś ma namiar na sprawdzoną firmę obeznaną z tematem (najchętniej z Poznania) - proszę o info...
Jednocześnie zaznaczę, że bardziej niż na niskim koszcie zależy mi na wysokim standardzie
Pozdrawiam.
Sławek.
Jestem w trakcie remontu (został korytarz) i zastanawiam się czy zwykłe panele w przedpokoju dożyją do następnego remontu.
Dodam iż od niedawna jesteśmy opiekunami młodego psiaka - wyjątkowo energicznego boksera.
Jeśli Ktoś ma namiar na sprawdzoną firmę obeznaną z tematem (najchętniej z Poznania) - proszę o info...
Jednocześnie zaznaczę, że bardziej niż na niskim koszcie zależy mi na wysokim standardzie
Pozdrawiam.
Sławek.
Witam serdecznie,
Firma COR specjalizuje się w sprzedaży i wykonawstwie podłóg drewnianych z drewna krajowego i egzotycznego. Zapraszam Państwa do odwiedzenia naszej strony internetowej www.cor.com.pl
oraz www.facebook.com/SalonCOR a przede wszystkim odwiedzenia naszego Salonu Firmowego który znajduje się w Białymstoku, ul. Wł. Wysockiego 94 . Uzyskają u nas Państwo fachową poradę odnośnie podłóg drewnianych, tarasów, schodów oraz drzwi . Jesteśmy partnerem handlowym wielu znanych marek między innymi Sika czy Parkiet Hajnówka. Zachęcamy do współpracy wykonawców, architektów, projektantów i handlowców.
Pozdrawiam
Firma COR specjalizuje się w sprzedaży i wykonawstwie podłóg drewnianych z drewna krajowego i egzotycznego. Zapraszam Państwa do odwiedzenia naszej strony internetowej www.cor.com.pl
oraz www.facebook.com/SalonCOR a przede wszystkim odwiedzenia naszego Salonu Firmowego który znajduje się w Białymstoku, ul. Wł. Wysockiego 94 . Uzyskają u nas Państwo fachową poradę odnośnie podłóg drewnianych, tarasów, schodów oraz drzwi . Jesteśmy partnerem handlowym wielu znanych marek między innymi Sika czy Parkiet Hajnówka. Zachęcamy do współpracy wykonawców, architektów, projektantów i handlowców.
Pozdrawiam
lepiej postaw na prawdziwe drewno, które w razie zniszczenia można poddać cyklinowaniu. ja mam w mieszkaniu co prawda panele, doradzono mi balterio, bo na deskę nie mogłam sobie pozwolić. jeśli pytasz o fachowców, to mi montowali panowie z voxa i wszystko ładnie się trzyma i wygląda do dzisiaj. w poznaniu też powinni mieć salon
Przed położeniem paneli podłogę trzeba było wypoziomować. Zdecydowany błąd po stronie ekipy montującej. Najlepiej położyć ją od nowa, aby mogła służyć długie lata. Pośrednie poprawki będą skuteczne ale niestety tylko chwilowo.
-
mieszkanie1
- Aktywny

Jak chcesz drewniane panele to barlinek. Z tego co wiem w każdym punkcie sprzedaży mają fachowców poleconych i dają dodatkowo gwarancje na ułożenie.
W normalnych warunkach na pewno by dożyły, jednak przy bokserze, szczególnie młodym... Wiem z doświadczenia,że bywa ciężko. Nasza bokserka "za młodu" zdarła wykładzinę pod naszą nieobecność - dwukrotnie. Psy cudowne, ale z reguły nie lubią zostawać same w domu... Więc poczekałbym z remontem aż trochę podrośnie i faktycznie wybrał coś "porządniejszego". Jestem szczęśliwym posiadaczem zarówno bokserów, jak i drewnianych podłóg - i mam pewność, że wytrzymają każde ich "wygłupy" ;)michalak1972 pisze:Dobry wieczór,
Pozdrawiam.
Sławek.
Pozdrawiam, Marek F.
Pewnie, że dożyją, moze to nawet lepiej, że w najdzikszym czasie pieska będą stare panele, a za rok, jak się już troche uspokoi, wymienicie na cos lepszego
Chociać mojemu balterio ani pieski, ani kotki, anie najdziksze ze stworzeń - dzieciaki - nie zaszkodziły.
Dlatego najlepiej korzystać z autoryzowanych fachowców. Osobiście zdecydowałem się na położenie w swoim domu podłogi barlineckiej i wszystko jest w jak najlepszym stanie.
Dobremu panelowi nie zaszkodzą nawet szpilki, a z moich parkietowych doswiadczeń w poprzednim mieszkaniu wynika, ze to był najgorszy wróg.
co innego jak ma się nie daj boze parkiet i trzeba chodzić w bamboszach.
To fakt, białe listwy do np wenge afrykańskiego wyglądają rewelacyjnie, moi znajomi tak u siebie zrobili i wygląda super.Barlinek pisze:Pamiętaj aby dobrać odpowiednie wykończenie. Zastanów się jakie listwy podłogowe położyć aby dobrze współgrały z parkietem który wybierzesz. Ostatni modne są białe listwy wraz z ciemną podłogą, np. z ciemnego dębu.
-
zagorny1976
- Początkujący

Ja zamontowalem w przedpokoju płytki ceramiczne i nie żałuje. Wcale nie wygląda tanio (i tanie nie bylo 
-
mieszkanie1
- Aktywny

Bo dobrej jakości płytki nie są najtańsze tak jak i porządna drewniana podłoga nie może być za kilkanaście złotych.