Tynki odciskane

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
Designova
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Re: Tynki odciskane

Post autor: Designova »

BSC pisze:koszt produkcji gotowej suchej mieszanki to 17 zl natomiast do uzyskania takiego efektu sa potrzebne barwniki woskowe lub kwasowe na ktore tez mam pelne receptury i sa to koszty naprawde niskie.
1 worek wystarczy na wykonanie 2m2 sciany jak na zdjeciu do tego grunt, kolor i impregnat wszystko zamyka sie w kwocie max 30zl czyli 15 zl m2.Sa to koszty moje jako producenta nalezaloby dodac tutaj zysk jaki chcialbym osiagnac.
Proponuje abys wpisal w google intonaco stampato i dal na zdjecia wiekszosc tych firm zaopatruje sie u nas w chemie podam ci przyklad www.idealwork.it zakladka idealwall lub poprostu wpisz na
YOU TUBE INTONACO STAMPATO.W polsce jest przedstawicielstwo firmy STONE POLSKA ktora wykonuje takie dekoracje ale nie wiem jakie maja ceny.
Właśnie! Impregnaty. Mam pytanie, jak rzecz się ma odnośnie wytrzymałości takiego tynku i czy możliwa jest później jakaś ingerencja w materiał(np wiercenie)?

www.designova.pl

reginabed
Początkujący
Początkujący

Post autor: reginabed »

Witam a można u pan zakupić barwnik do takiego kamienia odciskanego ?jak coś to proszę pisać na wafel1985@op.pl z góry dziękuje

reginabed
Początkujący
Początkujący

Post autor: reginabed »

Witam a można u pan zakupić barwnik do takiego kamienia odciskanego ?jak coś to proszę pisać na wafel1985@op.pl z góry dziękuje

mrw111
Aktywny
Aktywny

Post autor: mrw111 »

Ja gorąco polecam przeprowadzki Zabrze

nicraM
Początkujący
Początkujący

Post autor: nicraM »

Miałem do przykręcenia jakąś badziewną latarnię ogrodową i w swoim lekkim tynko-betonie wierciłem otwory bez żadnego uszczerbku dla tynku. Oczywiście miejsce "skaleczenia" można nasączyć jakimś impregnatem do betonu jeżeli tynk jest zewnętrzny i narażony na zaciekanie.
Obrazek

mrw111
Aktywny
Aktywny

Post autor: mrw111 »

Ja gorąco polecam przeprowadzka Zabrze

utki
Początkujący
Początkujący

Post autor: utki »

Witam
Potrzebuję duże ilości do tynków odciskanych, możliwe że nawiążemy stałą współpracę
Proszę o szybki kontakt 697 013 102
jacek

utki
Początkujący
Początkujący

Post autor: utki »

Witam
Potrzebuję duże ilości do tynków odciskanych, możliwe że nawiążemy stałą współpracę
Proszę o szybki kontakt 697 013 102
jacek

WallDecor
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: WallDecor »

No jasne. Na pewno ktoś będzie sprzedawał po 25 zł a produkował po 17 zł.

Jak przy takiej marży chcesz żeby producent się rozwijał?

Znaczy przez naście lat będzie produkował jeden produkt (no bo na wdrożenie nowego środków szybko nie pozyska, dobrze jak by miał na zatrudnienie jakiegoś technologa, bo przecież z firmy w której pracuje wyniesie tylko jedną recepturę)
Sprzedać też za wiele nie sprzeda bo skąd na reklamę, ba na paliwo żeby chociaż hurtownie obskoczyć.
A tu jeszcze dystrybucja, zakupy, produkcja, magazynowanie itp. itd.

Na a jak się już ktoś znajdzie kto to kupi to pewnie by chciał wiedzieć jak położyć?
Jakąś ulotkę dostać, na stronę wejść, film zobaczyć... Znowu koszty

Dobrze by było też od czasu do czasu zrobić jakieś szkolenie dla wykonawcy, fajnie jak by za nie nie musiał płacić bo może nie być chętny przyjść.
Tylko gdzie je zrobić? W garażu w którym produkujemy mieszankę po 17 zł?

Do czego zmierzam...

Cena produktu z czegoś wynika, z kosmosu wzięta nie jest.

Przyjmując twój tok myślenia Coca Cola to dopiero zdziercy i ceny mają z kosmosu. Sprzedają 1L za 4zł a produkują za 10gr :)
WallDecor
-------------------------------------------------------------------------------------
Salon dekoracji wnętrz - tynki, farby dekoracyjne, tapety, sztukateria, panele gipsowe 3d

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”