która firma jest najlepsza
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
ireneuszirek
- Aktywny

Re: która firma jest najlepsza
Dlaczego piszesz o tych kolektorach "chiński wynalazek"?
Kiedy widziałeś ten kolektor, w tym roku?
Z tego co czytam, to Watt jest raczej firmą, że się tak wyrażę "powyżej średniej".
Kiedy widziałeś ten kolektor, w tym roku?
Z tego co czytam, to Watt jest raczej firmą, że się tak wyrażę "powyżej średniej".
A czy byś mógł bardziej rozszerzyć wątek kiepskiej mechaniki kolektora CPC.posiadacz pisze:, zwierciadła CPC to jedynie chwyt marketingowy. Zresztą widziałem ten chński wynalazek na stoisku Watt w Poznaniu na targach Instalacje - był przekrojony. Nie wiem kto wpadł na ten pomysł, ale to była antyreklama kolektora slonecznego, albo historię gatunku "jak nie powinien wyglądać kolektor słoneczny"...
Uwaga jedna! Ograniczniki temperatury to były w Vitosol 300-T, gdy Viessmann brał rury próżniowe z Kingspan w Wlk.Brytanii. Teraz jak są "lepsze" z fabryki w Dachang w Chinach, nie ma od około 2009 roku już tego rozwiązania. Dzisiaj Vitosol 300-T to ekstremalnie drogi kolektor z przeciętną sprawnością...jrgreenthumb pisze: Zalecenie stosowania kolektora Vitosol 300-T dotyczy zwłaszcza takich instalacji, dla których spodziewać się można występowania tzw. okresów stagnacji, a więc okresowego braku odbioru ciepła. Brak bezpośredniego przepływu czynnika grzewczego przez absorbery oraz integralnie zabudowane ograniczniki temperatury
Witam, jeśli decydujemy się na solary , to dużo pozytywnych opinii posiada firma Dietrisol. Podobno kolektory słoneczne, które posiadają w swojej ofercie to gwarancja dobrej inwestycji. Nim wybierzemy odpowiedni produkt warto jednak sprawdzić opinie jego użytkowników w wielu miejscach, by mieć pewność dobrego wyboru.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
emiliaderda
widzę zażyłą konwersację, a więc spytam się, czy ktoś coś wie wogóle o kolektorach BREGUS ??
-
emiliaderda
widzę zażyłą konwersację, a więc spytam się, czy ktoś coś wie wogóle o kolektorach BREGUS ??
-
emiliaderda
-
emiliaderda
przepraszam ze 3 razy to samo wyslalem, ale jakis blad wyskoczyl i myslalem ze nie dodalo wiadomosci ://///////////
Tak jak napisałam w innym poście tego działu o kolektorach: uważam, że pojęcie" najlepsza firma"nie istnieje. Są firmy dobre i cienkie, ale nie ma 'najlepszej".. bo to wiecie, jak dla kogo..
Sąsiad jeden ma solary Soleno i chodzi zadowolony, jego sąsiad inne a ja jeszcze sama nie wiem co wybrać i pewnie też będę zadowolona, bez względu na decyzję.
Nie ma co "najować" jednej firmy
Sąsiad jeden ma solary Soleno i chodzi zadowolony, jego sąsiad inne a ja jeszcze sama nie wiem co wybrać i pewnie też będę zadowolona, bez względu na decyzję.
Nie ma co "najować" jednej firmy
Pląsająca po trawie.
I ja sie wypowiem w tym temacie
Ostatnio zmieniony 15 paź 2012, 14:41 przez asdfjanek, łącznie zmieniany 2 razy.
sunshine
Ja jestem z Lublina, ale kolektory zamawiałem sobie w Rzeszowie, Dobrą firmę jaką mogę polecić to solartime, dobrze doradzą i nie owijają w bawełnę
sunshine
Nie można jednoznacznie powiedzieć, która firma jest najlepsza.
Przykładowo mój jeden sąsiad posiada kolektory polskiej firmy Polska Ekologia, natomiast mój znajomy posiada już firmy Wolf. I ten i ten jak do tej pory nie narzekają.
Jakość urządzeń jest we współczesnych czasach bardzo do siebie zbliżona.
Odradzam jednak zakupu chińskich kolektorów, które czasami nie wytrzymują nawet sezonu.
Przykładowo mój jeden sąsiad posiada kolektory polskiej firmy Polska Ekologia, natomiast mój znajomy posiada już firmy Wolf. I ten i ten jak do tej pory nie narzekają.
Odradzam jednak zakupu chińskich kolektorów, które czasami nie wytrzymują nawet sezonu.
energiaodnawialna.net.pl | elco.net.pl | elco.waw.pl
Nie można jednoznacznie powiedzieć, która firma jest najlepsza.
energiaodnawialna.net.pl | elco.net.pl | elco.waw.pl
-
instalator 7
- Zaawansowany

A ja polecam kolektory chińskie produkowane w Polsce.elco pisze:Nie można jednoznacznie powiedzieć, która firma jest najlepsza.
Takich nie brakuje na rynku, a już szczególnie chińskich "produkowanych" w Niemczech. W tej chwili np. Viessmann już w ogóle nie produkuje w Niemczech kolektorów. Takt, że płaskie we Francji chociaż, ale rury próżniowe heat pipe dla Vitosol 200-T i Vitosol 300-T idą z Dachang... A sprawność poleciała drastycznie...