wieje oknem
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
wieje oknem
mam pytanie czy jest mozliwosc jakosc wyregulowac okno PCV jesli nim wieje. prubowałem juz regulowac na zawiasach i nic.okna mają 4 lata dwoma wieje a reszta jest ok. czy jest jakaś inna mozliwosc regulacji dziEki za rady.
-
OKNOTEST
- Zainteresowany

- Kontakt:
Podajesz zbyt mało informacji abyśmy mogli Ci konkretnie doradzić. Teoretycznie jeśli okna zostały prawidłowo wykonane i zamontowane oraz posiadają okucia umożliwiające regulację w kilku płaszczyznach istnieje możliwość zlikwidowania usterek, o których piszesz.
Przepraszamy za skrótową odpowiedź jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej zajrzyj na naszą stronę, napisz do nas lub zadzwoń. Pozdrawiamy.
Przepraszamy za skrótową odpowiedź jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej zajrzyj na naszą stronę, napisz do nas lub zadzwoń. Pozdrawiamy.
Wydaje mi się, iż znam przyczynę. Okna mogą być źle uszczelnione. Niestety montaż na zwykłą pianę nie wystarcza. powionno się do tego celu użyć materiałów dodatkowych w postaci folii i taśm zewnętrznych bądź wewnętrznych. Takie produkty są dostępne w salonach Soudala, Den Bravena i na przykład Wurtha. Można spokojnie dokonać zakupu, a ich handlowcy dobiorą odpowiednie produkty. i to jest to. trudno natomiast powidzieć coś na temat zainstalowanych okien. Kiedyś firma illbruck miała w swojej ofercie system renowacji, jest to taka listewka z jakąś taśmą czy coś. ale kosztuje... chyba z 100 PLN za mb. problem, że klej jaki illbruck ma w swojej ofercie działa antyklejąco i listewki...odpadają od okienek. to nie jest dobry pomysł. Proponuję douszczelnić okna