Witam,
z góry przepraszam jak pytanie już było ale szukałem szukałem i nie potrafiłem znaleźć jednoznacznej odpowiedzi.
Ocieplam poddasze, pomiędzy krokwie zostało położone 15 cm wełny Rockwool Toprock, do tego w poprzek Panowie kładą teraz 5 cm Superrock. I pytanie moje takie: czy w profileCD60 wkłada się wełnę? Sugerowałem żeby tak robili ale z wielkim zdziwieniem stwierdzili że z czymś takim się jeszcze nie spotkali.
Twierdzą że dają tej wełny (5cm) tyle ze i tak wchodzi ona w ten profil. Przeszukując internet nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. W skrócie: dawać czy nie dawać tej 5-tki w profile?
Z góry dziękuje za pomoc.
Pytanie o profile CD60 i wełnę
Moderator: ROCKWOOL POLSKA
Re: Pytanie o profile CD60 i wełnę
witam rozsadne minimum to 15 cm wełny mineralnej miedzy krokwie nastepnie krzyzowo 10cm welny mineralnej waskie paski welny dopasowane do wewnetrznych wymiarow profili cd 60 zalecane
Adaptacje -Remonty-Wykonczenia
Bricki
Bricki
Można tak,jak pan mówi,a można również inaczej:BRICKI pisze:witam rozsadne minimum to 15 cm wełny mineralnej miedzy krokwie nastepnie krzyzowo 10cm welny mineralnej waskie paski welny dopasowane do wewnetrznych wymiarow profili cd 60 zalecane
-wełne 15 między krokwie,następnie wełnę 5cm w poprzek,na to folie paroizolacyjną,następnie stelarz i płyty kg.
wełnę wkładać za profil i nie będzie problemu
-
KatarzynaS
- Aktywny

- Kontakt:
Najlepsze efekty ocieplenia uzyskuje się właśnie montując wełnę mineralną w dwóch poprzecznych względem siebie warstwach. Eliminuje się wówczas mostki termiczne liniowe.BRICKI pisze:witam rozsadne minimum to 15 cm wełny mineralnej miedzy krokwie nastepnie krzyzowo 10cm welny mineralnej waskie paski welny dopasowane do wewnetrznych wymiarow profili cd 60 zalecane
Służę pomocą
e-Rzecznik KI
e-Rzecznik KI