Koszt studni głębinowej a tradycyjnej
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Koszt studni głębinowej a tradycyjnej
Potrzebuje sie dowiedziec jaki jest koszt studni z kręgów na 25 kręgów, a jaki jest koszt studni głębinowej na 35m. Mieszkam w terenie górzystym w zasadzie na samym szczycie , na dzień dzisiejszy mam źródełko gdzie mam dwa kręgi wpuszczone, ale niestety w okresie letnim wysycha źródełko. Robić studnie na tym samym miejscu, czy szukać ewentualnie innego miejsca pod studnie. Dziekuje za wszelkie informacjie
Re: Koszt studni głębinowej a tradycyjnej
Janek3000 pisze:Potrzebuje sie dowiedziec jaki jest koszt studni z kręgów na 25 kręgów, a jaki jest koszt studni głębinowej na 35m. Mieszkam w terenie górzystym w zasadzie na samym szczycie , na dzień dzisiejszy mam źródełko gdzie mam dwa kręgi wpuszczone, ale niestety w okresie letnim wysycha źródełko. Robić studnie na tym samym miejscu, czy szukać ewentualnie innego miejsca pod studnie. Dziekuje za wszelkie informacjie
Chcesz miec studnie,
czy wode?
Przywiozłem różdzkarza, znalazł tzw, żyłe wodną na głębokości 30-40 metrów, koło domu , na dole przy mojej granicy działki znalazł na głębokości 25 metrów. Przeszedłem sie jeszcze niżej po czyjeść działce i znalazłem tam w odległości ok. 100 metrów od granicy działki , jak woda bije z pod ziemi i tworzy w wąwozie strumyczek malutki . Morał , tam powinienem założyć studnie , tylko jak to zrobić ,żeby właściciel sie zgodził. Będe pisał do niego z propozycją kupna lub sprzedarzy działki , on ma na swojej działce nieużytki i teren leśny samosiejki z drzew i krzewów,poprostu dzicz, ledwo sie można przedostać przez nie.
Nie pisz tylko idz i osobiscie pogadajJanek3000 pisze:Przywiozłem różdzkarza, znalazł tzw, żyłe wodną na głębokości 30-40 metrów, koło domu , na dole przy mojej granicy działki znalazł na głębokości 25 metrów. Przeszedłem sie jeszcze niżej po czyjeść działce i znalazłem tam w odległości ok. 100 metrów od granicy działki , jak woda bije z pod ziemi i tworzy w wąwozie strumyczek malutki . Morał , tam powinienem założyć studnie , tylko jak to zrobić ,żeby właściciel sie zgodził. Będe pisał do niego z propozycją kupna lub sprzedarzy działki , on ma na swojej działce nieużytki i teren leśny samosiejki z drzew i krzewów,poprostu dzicz, ledwo sie można przedostać przez nie.
Wykup dzialke ze zrodelkiem i niech ci uzycza przejscie przez reszte dzialek