Armatura gazu wysokiego ciśnienia...

Dowiedz się wszystkiego o instalacjach gazowych, które zagwarantują Ci bezpieczne i przyjazne mieszkanie. Wybierz odpowiedni piec gazowy - funkcjonalny i praktyczny.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

tomek_w75
Początkujący
Początkujący

Armatura gazu wysokiego ciśnienia...

Post autor: tomek_w75 »

witam forumowiczów...

prosiłbym, abyście podzielili sie jak są zabezpieczone zawory gazowe w Waszej okolicy, lub w sąsiedztwie...
czy są jakieś przepisy dotyczące ogrodzeń tej ze armatury, by dostępu nie miały odoby postronne...
szukałem w necie takowych przepisów, ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie... może ktoś ma taką wiedze...
za moim płotem są dwa takowe i stan ich budził wiele zastrzerzeń, po paru telefonach i nie miłych rozmowach , pracownicy gazowni pzyjechali i je pomalowali tylko...
czy tak powinno to wyglądać jak na zdjęciach... wszystko w krzakach...
pare zdjęć... przed i po...
nadmienie że gazociąg był wybudowany jak sięgam pamięcią w latach '80... miesiąc temu pomalowali je tylko...

za wszelkie spostrzeżenia dzięki... pozdrawiam...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Armatura gazu wysokiego ciśnienia...

Post autor: Bolas »

Jak widać nie tylko pomalowali ale owinęli specjalną taśmą. Nic nowego w starych gratach. A spodziewałeś się że wymienią? Przecież nic nie cieknie 8)

tomek_w75
Początkujący
Początkujący

Post autor: tomek_w75 »

myślałem ze wykarczują te chaszcze, wytną drzewa które tam wrastają no i ogrodzą... za dużo tego..?

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

Oj od tego to oni narzędzi nie mają. Trzeba alarmować służby komunalne czy zieleń miejską. Im większe chaszcze tym mniej ogrodzeń trzeba stawiać. Wiesz ile szkoleń musieliby przejść żeby mogli piłę łańcuchową czy siekierę zastosować. Do tego zawsze jedna osoba z dozoru przy nich musi być. To nie takie proste dla gazowni :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje gazowe”