kamien elewacyjny na siatke

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

chodjac21
Początkujący
Początkujący

kamien elewacyjny na siatke

Post autor: chodjac21 »

Witam,mam pytanie połozyłem siatke na styropian i wtopiłem na klej ale miejscami ją widac ,mam zamiar połozyc kamien elewacyjny na wysokosci około 1m .Czy moze sie siatka odkleic pod ciezarem płytek. :)

wykonawca max
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: kamien elewacyjny na siatke

Post autor: wykonawca max »

...siatkę nie kładzie się na suchy styropian a potem wciera zaprawę dlatego powstały te prześwity. prawidłowe zatopienie siatki powinno wykonywać się pacą zębatą 8 mm nakładać zaprawę następnie przykładamy siatkę i wtapiamy ją w klej nie ma opcji by była widoczna bo jest w odpowiednia grubość warstwy kleju. Najlepiej zrobić próbę przykleić kilka kamieni odczekać 48 godz i spróbować je zerwać tylko z wyczuciem i sprawdzić czy siatka się nie odrywa od styropianu jeśli nie to dzieła z kamykiem. Dobrze najpierw zagruntować a potem nałożyć klej do kamienia najlepiej na białym cemencie płaską stroną pacy na przygotowane podłoże wetrzeć je w nie a dopiero potem nakładać klej zębami

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”