izolacja fundamentu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
izolacja fundamentu
Witam! Proszę o radę : Czym zaizolować fundament przed wilgocią? 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

O którą izolację pytasz, bo to złożony temat. Woda może wchodzić z zewnątrz, może też z wewnątrz. Inaczej traktuje się się fundament w domu izolowanym inaczej w ,tylko ocieplanym.
Wyjaśnię na przykładzie : założysz na ciepły dres gumowy płaszcz wojskowy OP1 , możesz biegać po deszczu i mimo, że deszczówka nie przedostanie się przez płaszcz dres i tak będzie mokry.
Wyjaśnię na przykładzie : założysz na ciepły dres gumowy płaszcz wojskowy OP1 , możesz biegać po deszczu i mimo, że deszczówka nie przedostanie się przez płaszcz dres i tak będzie mokry.
-
Krzysztof Piotr
- Aktywny

...
Mysle ze dobra izolacja przeciwwilgociowa jest -wodna emulsja asfaltowo kauczukowa np.dysperbit lub abizol tm 
Re: ...
Dla mnie są to tylko czarne mazidła barwiące ściany na czarno, mogące służyć co najwyżej za izolację przeciwwilgociową, ale jak ktoś chce... jego wola.Krzysztof Piotr pisze:Mysle ze dobra izolacja przeciwwilgociowa jest -wodna emulsja asfaltowo kauczukowa np.dysperbit lub abizol tm
Ostatnio przeszły pomyślnie próby z nowy (jeszcze nie używanym przeze mnie) materiałem:
Remmers K2 Dickbeschichtung.
Super cena, dobrze się rozprowadza, itd.
Narzędzia myje się wodą. Po prostu super. Naprawdę polecam i...
Pozdrawiam
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji