Nieuczciwi sprzedawcy okien. Jak z nimi "walczyć o swoj

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

michmach
Początkujący
Początkujący

Nieuczciwi sprzedawcy okien. Jak z nimi "walczyć o swoj

Post autor: michmach »

Niedawno kupiłem okna do mieszkania, za całkiem przyzwoitem pieniądze. Niebawem zaczęły się kłopoty... Przedmuchy wiatru szron na parapecie, wyroszenia w dolnych rogach szyb. Firma instalująca zwalała winę na złą wentylację, i nie chciała przyjąć reklamacji. Okna kupiłem w cenie przyzwoitej co nie zmienia fakty że i tak trochę za nie zapłaciłem... . Długo szukałem stowarzyszenia lub serwsiu który się zajmuje "mediacjami" pomiędzy takimi firmami a konsumentem i znalazłem ciekawą witrynę - Oknotest.pl. Po pierwszej wizycie na stronie znalazłem mnóstwo przydatnych informacji dotyczących instrumentów prawnych pomagających odzyskać pieniądze lub powodujących wymianę okien na nowe. I tak też się stało... po drodze okazało się że okna które zakupiłem nie spełniały wszystkich wymogów prawnych i nie powinny być wogóle dopuszczone do sprzedaży!!!! a co do przedmuchów wiatru i szronu to były błędy uszczelnienia i nienależycie oczyszczonego podłoża...
PS. Dobrze że wreszcie powstał taki serwis który zajmuje się takimi sprawami.
Jak by ktoś chciał dokładne namiary to niech pisze śmiało. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”