Cofanie wody w brodziku prysznicowym
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Cofanie wody w brodziku prysznicowym
Witam. Mam od kilku dni taki problem, że jak spuszczam wode w zlewie w kuchni, to w brodziku prysznicowym wypływa woda i czuć nieprzyjemny zapach po tym przez kilkanaście minut. Co mogę z tym zrobić? Nie miałem wcześniej żadnego podobnego problemu, dodam, że mieszkanie to wynajmuje od 2 miesięcy. Z góry dziękuje za pomoc.
Re: Cofanie wody w brodziku prysznicowym
Radzę przeczyścić wszystkie odpływy wraz z syfonami i dodatkowo sprawdzić wywiewkę na pionie kanalizacyjnym.
Tylko, że jest taki problem, że wszystko jest zabudowane płytkami, a nie mogę nic z tym zrobić bo wynajmuję. Czy nie pomoże wlanie jakiegoś środka typu kret?
Tylko, że jest taki problem, że wszystko jest zabudowane płytkami, a nie mogę nic z tym zrobić bo wynajmuję. Czy nie pomoże wlanie jakiegoś środka typu kret?
Można próbować chemią.
Kret w granulkach dawkować porcjami zbyt duża ilość może zadziałać jak korek i zablokować kanalizację.
Kret w granulkach dawkować porcjami zbyt duża ilość może zadziałać jak korek i zablokować kanalizację.
A może wystarczy kret w płynie? Chyba jest łatwiejszy w użyciu, bo trochę się boje tych granulek, żeby nie zablokowały całkiem.
A tego kreta to mam wlać do zlewu w kuchni czy do brodzika?
A tego kreta to mam wlać do zlewu w kuchni czy do brodzika?