Fototapeta na farbę lateksową ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Fototapeta na farbę lateksową ?
Witam, mam pytania dwa, zacznę od tego ważniejszego, czy mozna nakleic fototapetę na scianę pomalowaną farbą lateksową ? nie odpadnie ta tapeta razem z farbą ?
a drugie pytanie, co polecacie, jaki środek do mycia deski trójwarstwowej barlineckiej ?
a drugie pytanie, co polecacie, jaki środek do mycia deski trójwarstwowej barlineckiej ?
-
CiekaweLampy
Re: Fototapeta na farbę lateksową ?
moja znajoma nie dawno miałam malowanie pokoju, po paru tygodniach stwierdziła,że kolor jej się nie podoba i musi coś zmienić. Zdecydowała się na fototapetę, bo już nie chciało jej się malować całego pokoju. Z tego co wiem używała farbę z lateksem, a potem kładła na to fototapetę. Fototapeta wisi do dziś:) Nic się z nią nie dzieję, dobrze się też przyklejała.
Farby lateksowe nie są najlepszą powierzchnią do naklejania czegokolwiek. Osobiście polecam kleić fototapetę na gładką, zagruntowaną powierzchnie nie pokrytą tego rodzaju farbą.
Fototapety na zamówienie
Kliknij i uwolnij swoją fantazję!
Kliknij i uwolnij swoją fantazję!
a da sie fototapete nakleic na drzwi albo szafę??
-
LazienkiABC
- Zainteresowany

Z tego co wiem, to lepiej nie kleić fototapet na farby lateksowe. Podobno lepiej trzyma się na zwykłych. Chociaż ja naklejałam na lateksowe i na zwykłe i osobiście nie widziałam różnicy. Więc jeżeli nie spróbujesz to się nie przekonasz.
Powiem szczerze, że faktycznie laminowane tapety są dobre, ale niewarte różnicy w cenie. Jak ktoś chce to spoko, ale nie uważam, że daje to jakąś nową jakość.
A moim zdaniem sa one ciut lepszej jakości,ale może pisze tak dlatego że na kilku wcześniejszych fototapetach po prostu się zwiedliśmy i dlatego laminat robi tutaj różnicę.
Wydaje mi się że może być kiepsko z trwałością fototapety przyklejonej na farbę lateksową