Witam
Problem polega na braku wody w studni. Studnia o kolo 36m wykopana 30 lat temu. Przez 30 lat bez problemu dostarczała wodę dla 40 działek rekreacyjnych. Pompa wyłączona na zime wiec dopiero nie dawno okazało się ze brakuje wody. Co moze byc przyczyna braku wody (maly opad ) ? I czy zaczac myslec o nowym zrodle wody ?
Region: kujawsko-pomorskie
brak wody w studni
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
IWB
Re: brak wody w studni
Śmieją się ze mnie że opracowałem system odzysku wody opadowej z dachu, infiltracja, uzdatnianie,itd. - mam wodę za darmo i zbiornik 18m3 szczelny. Nie narzekam na brak wody do mycia prania , podlewania ogródka, itd. Ot taka mała inwencja ekologiczna. Więc są możliwości oszczędzania i własne ujęcie darmowe wody.
zaintersowany?
zaintersowany?
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

Dziwne zjawisko... Rozumiem, że jeżeli nie była by używana przez dłuższy czas to mogła by po prostu zmniejszyć swoją efektywność i z czasem ją odzyskać, ale jeżeli była używana bez przerw, to naprawdę nie wiem co może być przyczyną.
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

Dziwne zjawisko... Rozumiem, że jeżeli nie była by używana przez dłuższy czas to mogła by po prostu zmniejszyć swoją efektywność i z czasem ją odzyskać, ale jeżeli była używana bez przerw, to naprawdę nie wiem co może być przyczyną.