krzywa studnia
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
krzywa studnia
Witam,
Nie dopilnowałem i niestety wyszła lekko krzywa studnia kopana z siedmiu kręgów 100*100 wody jest OK więc tyle dobrze. Ale widok estetyczny nie najlepszy odchylenie jakieś 20 stopni. Zastanawiam się jak ją wyprostować w końcu jeden krąg to 750 kg wagi.
Macie jakieś pomysły? może da się to jakoś zrobić nie wykopująć kręgów bo to spory koszt - godzina koparki 72 zł.
Za pomysły dzięki
pzdrawiam
Nie dopilnowałem i niestety wyszła lekko krzywa studnia kopana z siedmiu kręgów 100*100 wody jest OK więc tyle dobrze. Ale widok estetyczny nie najlepszy odchylenie jakieś 20 stopni. Zastanawiam się jak ją wyprostować w końcu jeden krąg to 750 kg wagi.
Macie jakieś pomysły? może da się to jakoś zrobić nie wykopująć kręgów bo to spory koszt - godzina koparki 72 zł.
Za pomysły dzięki
pzdrawiam
-
Paweł_Małek
- Superużytkownik

krzywa studnia
Tego co w ziemi to lepiej nie ruszac - przy takim odchyleniu sa w kregach spore naprezenia i podczas robot studnia moze sie zawalic.
Jesli krag wystajacy nad ziemie tez jest krzywo (cala studnia krzywo ) to mozna go zdemontowac, po czym dolna czesc odciac pod katem po czym zamontowac spowrotem na dobrej zaprawie.
Jesli krag wystajacy nad ziemie tez jest krzywo (cala studnia krzywo ) to mozna go zdemontowac, po czym dolna czesc odciac pod katem po czym zamontowac spowrotem na dobrej zaprawie.
Re: krzywa studnia
popieram pana słyszałem że jeden szpec chciał poprawic studnie i wniej zostałPaweł_Małek pisze:Tego co w ziemi to lepiej nie ruszac - przy takim odchyleniu sa w kregach spore naprezenia i podczas robot studnia moze sie zawalic.
cała studnia jest krzywa wszysktie kręgi weszły na siebie. Tak się zastanawiam czy po prostu nie zdjąć pokrywy i nie odciąć pod skosem (pod kątem) kawałek kręgu wystającego i spowrotem przykryć go pokrywą wizualnie powinno być ok. Co sądzicie o takim pomyśle. czym to zrobić? czym ściąć taki krąg?
pozdrawiam
pozdrawiam