Jak urządzić salon
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jak urządzić salon
Ostatnio wszędzie montują te rolety plisowane.. mi się to w ogóle nie podoba, funkcjonalne jest to fakt ale nie za ładne, muszą troszkę popracować nad stylem
Ale oczywiście to moje zdanie. Co do salonu to ja lubię jak jest podzielony na strefy 
ze swojego doswiadczenia projektowego moge powiedziec jak obecnie projektuje sie salon i taki schemat swietnie sie sprawdza.Podstawa to wybranie wygodnej kanapy, najczesciej jest to kanapa narozna, fotele rzadko bo przy malych powierzchniach troche zagracaja wnetrze. do tego fajny i wygodny stolik kawowy. Naprzeciwko scianka rtv z telewizorem i komada-powinno to byc miejsce ciekawie i dizajnersko zaprojektowane, bo to wyeksponowana czesc salonu. Stol z ciekawa oryginalna lampa wiszaca i do tego juz zaleznie od potrzeb i miejsca jakas zabudowa do trzymania "gratow":) Co do kolorystyki to obecnie krolują jasne barwy:biel, bez, braz.Do tego kontrastowe dodatki.
ja zawsze mam problem z tym, jak urządzić mieszkanie, czy pokój, bo nie chcę sobie zagracić mieszkanka, ani pokoju. Poza tym chcę, żeby moje pomieszczenia były modne i nowoczesne, więc jak mam coś zmienić to najczęściej szukam inspiracji w sieci na stronach różnych firm, jak na przykład n-design, żeby wiedzieć co jest teraz modne i jak mieszkania urządzają prawdziwi specjaliści.
ja zawsze mam problem z tym, jak urządzić mieszkanie, czy pokój, bo nie chcę sobie zagracić mieszkanka, ani pokoju. Poza tym chcę, żeby moje pomieszczenia były modne i nowoczesne, więc jak mam coś zmienić to najczęściej szukam inspiracji w sieci na stronach różnych firm, jak na przykład n-design, żeby wiedzieć co jest teraz modne i jak mieszkania urządzają prawdziwi specjaliści.
-
bs-twojstyl
- Początkujący

- Kontakt:
Serdecznie zapraszam do zapoznania się z ofertą. Meble do każdego typu pomieszczenia w każdym stylu.
Witam na forum. jeżeli chodzi o oświetlenie,to gorąco polecam współpracę z firma Lumenmax.pl wszystko pomogli mi ładnie zorganizować,obsługa niesamowicie fachowa.
-
Domatorka87
- Początkujący

ja uważam, że warto skorzystać z pomocy jakiegoś biura projektowego, bo wtedy ma się pewność , że wszystko będzie doskonae rozplanowane i w ogóle takie biura to maja ciekawe rozwiązania, które pomagają zaoszczędzić miejsce w pokoju, warto też zajrzeć na profile na Facebooku
-
MarekFartak
- Początkujący

No właśnie ja też mam problem, gdzie jest złoty środek między minimalizmem, a brakiem pustki. Z jednej strony chce się mieć jednak trochę mebli, żeby móc tam poupychać przeróżne rzeczy, ale z drugiej mam czasem ochotę wziąć wszystkie meble i wywalić je, bo odbierają mi przestrzeń, w której czuję się komfortowo - czyli tak jak powinno być w domu.
no tak czasem jest, że najtrudniej jest znaleźć złoty środek. Żeby pomieszczenie było przytulne, a jednocześnie zachować przestrzeń. Może warto byłoby pomyśleć o tym, żeby zatrudnić projektanta wnętrz?? Wspomniana wcześniej firma n-design ma bardzo fajne pomysły, łączą w sobie nowoczesność i klasykę. Myślę, że oni znaleźliby ten złoty środek, którego tak bardzo potrzebujesz.
Do mnie takie rolety nie przemawiają wcale, bo poza funkcjonalnością liczy się efekt wizualny, a ten jest dla mnie chyba zbyt specyficzny. Ja po prostu kupiłam zasłony, nawet firanek nie mamDaria pisze:Ostatnio wszędzie montują te rolety plisowane.. mi się to w ogóle nie podoba, funkcjonalne jest to fakt ale nie za ładne
Fototapety na zamówienie
Kliknij i uwolnij swoją fantazję!
Kliknij i uwolnij swoją fantazję!
ja polecam jasne sciany, żeby pokoju nie trzeba było bardzo doświetlać, biały sufit, oddzielony od ścian jakąś ładną sztukaterią (pooglądaj sobie np na stronie mardomu kolekcję decor) i porządne drewniane meble, a nie te płyty, z których wszystko teraz robią. salon pełni funkcję reprezentacyjną i jest pokojem, w którym spedza sie najwiecej czasu, musi byc ladnie i praktycznie.
Jak urządzałem swój salon problem pojawił się przy telewizorze - zamontowałem go na ścianie i wszystko super. Ale nie miałem co zrobić z kablami - więc wszystkim którzy mają podobny problem polecam coś takiego jak maskownica do kabli - rozwiązania szukałem kilka dni a w sumie było ono bardzo blisko i proste. I najważniejsze - wygląda to teraz ładnie i elegancko.
Można też wybrać taki rodzaj np: maskownica do kabli z półką- wtedy stawiasz na niej, wiadomo, wszelkie dodatkowe sprzęty jak dvd itd.
Można też wybrać taki rodzaj np: maskownica do kabli z półką- wtedy stawiasz na niej, wiadomo, wszelkie dodatkowe sprzęty jak dvd itd.
uśmiechnij się, nigdy nie wiesz kto może zakochać się w Twoim uśmiechu
Powiem szczerze miałam duzy problem przy urządzaniu salonu, głównie dlatego, ze nie mogłam zdecydować się na styl 
Od zawsze byłam fanką rustykalnych klimatów
ale jako że toche poszperałam w necie to zachwyciłam się minimalizmem i wnętrzem w kolorach black&white
ale ostatecznie miłość do swojskiego stylu wygrała
Od zawsze byłam fanką rustykalnych klimatów
ale jako że toche poszperałam w necie to zachwyciłam się minimalizmem i wnętrzem w kolorach black&white
ale ostatecznie miłość do swojskiego stylu wygrała
-
Strefa Inżyniera
- Początkujący

- Kontakt:
witam
Jestem na etapie ustalania projektu domu jednorodzinnego. Zastawiam się nad odpowiednią wielkością salonu. Obecnie rozważamy salon o wymiarach 4 x 8m, z czego jedna część (16m) będzie przeznaczona pod kącik wypoczynkowy, a druga taka sama będzie pełnić funkcję jadalni. Jak sądzicie- czy taki salon nie będzie za mały?
Jestem na etapie ustalania projektu domu jednorodzinnego. Zastawiam się nad odpowiednią wielkością salonu. Obecnie rozważamy salon o wymiarach 4 x 8m, z czego jedna część (16m) będzie przeznaczona pod kącik wypoczynkowy, a druga taka sama będzie pełnić funkcję jadalni. Jak sądzicie- czy taki salon nie będzie za mały?
Co do oświetlenia, ja ostatnio znalazłam takie cudeńko do salonu