Jaki kocioł na gaz z zamkniętą komorą spalania??

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Marcim
Początkujący
Początkujący

Jaki kocioł na gaz z zamkniętą komorą spalania??

Post autor: Marcim »

Mam pytanko czy mógł by mi ktoś polecić kocioł dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania wiszący w łazience i obsługujący mieszkanie w starej kamienicy około 120mkwad.
Tani i dobry
araczej DOBRY i tani

A mam jescze jedno pytanko jakie są lepsze wymienniki w takich kotłach miedziane czy z stalii nierdzewnych :roll: :?: :?:

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Polecam coś z Termetu.Trochę ich zainstalowałem i działają do tej pory bez awarii.
Co do wymienników to raczej lepsza jest stal.Ale wiele zależy od twardości wody.Czym twardsza,tym jego trwałośc mniejsza.
adam

Marcim
Początkujący
Początkujący

Post autor: Marcim »

Dziękuję za wypowiedź.
Tez tak podejrzewałem (jeśli chodzi o stal), ale jestem ciekaw innych opinii :roll:

A ile Oni dają gwarancji na takie kotły, i jak z kosztami obsługi?

pszczolka10
Początkujący
Początkujący

Post autor: pszczolka10 »

Ja moge polecić Ci kocioł Brötje. Marka mało znana u nas w kraju ale kociołiki sa bardzo dobre i dużo tańsze od np Viessmana. Jeżeli jestes z Rejonu Warszawy to podam Ci namiar na serwisanta .Sumienny i naprawde fachowiec, konserwuje u mnie już 4 lata kociołek i jak na razie bez najmniejszej awarii. 0-503756445

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Przyłączam się do powyższej wypowiedzi.Broetje jest na poziomie.
adam

marrek
Początkujący
Początkujący

Post autor: marrek »

mam podobną sytuacje więc jesli mozna podepne się pod temat-na placu boju zostaje 13 kw termet lub immergas-z tym ze juz 23 kw- cena podobna jakość równiez-ale czym grozi zbyt duża lub zbyt mała moc kotła?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”