Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.
Mam pytanko czy mógł by mi ktoś polecić kocioł dwufunkcyjny z zamkniętą komorą spalania wiszący w łazience i obsługujący mieszkanie w starej kamienicy około 120mkwad.
Tani i dobry
araczej DOBRY i tani
A mam jescze jedno pytanko jakie są lepsze wymienniki w takich kotłach miedziane czy z stalii nierdzewnych
Polecam coś z Termetu.Trochę ich zainstalowałem i działają do tej pory bez awarii.
Co do wymienników to raczej lepsza jest stal.Ale wiele zależy od twardości wody.Czym twardsza,tym jego trwałośc mniejsza.
Ja moge polecić Ci kocioł Brötje. Marka mało znana u nas w kraju ale kociołiki sa bardzo dobre i dużo tańsze od np Viessmana. Jeżeli jestes z Rejonu Warszawy to podam Ci namiar na serwisanta .Sumienny i naprawde fachowiec, konserwuje u mnie już 4 lata kociołek i jak na razie bez najmniejszej awarii. 0-503756445
mam podobną sytuacje więc jesli mozna podepne się pod temat-na placu boju zostaje 13 kw termet lub immergas-z tym ze juz 23 kw- cena podobna jakość równiez-ale czym grozi zbyt duża lub zbyt mała moc kotła?