Witajcie
Mam taką dziwną sytuację, mianowicie wzieliśmy się za wymianę parkietu. Pod parkietem znajduje się izolacja drewnopodobna, wszystko fajnie tylko ta "izolacja" jest spróchniała, "fachowiec" powiedział że jeżeli nie ma oznak gnicia to można wylać na to wylewkę samopoziomującą i tu mnie piknęło, jak można wylać wylewkę na taką izolacje, przecież całą wode z wylewki wchłonie ta izolacja i bedzie później bida bo woda nie będzie miała gdzie odparować... Pytanie moje jest takie. Zrywać tą izolacje i zrobić normalną wylewkę czy zaufać "fachowcowi"?
wylewka samopoziomująca-podłoże
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: wylewka samopoziomująca-podłoże
Po 1 zrób zdjęcia .
Po 2 jeśli faktycznie jest mocno spróchniała to trzeba zerwac tylko ze niebardzo rozmumiem, to są plyty a pod plytami co macie beton?
Zerwijcie to i wtedy wylejcie masę na beton. Jeśli by to była zdrowa deska albo plyta ktorej z roznych przyczyn nie idzie zerwac mozna zastosowac wylewkę samopoziomująca na plyty i drewno, to specjalistyczna wylewka wysoko elastyczna ktora nie odparowuja tylko wiąze wodą w srodku, troche inna technologia jak zwykla wylewka tradycyjna.
Wyslijcie zdjecia tej plyty i zdjecia po zerwaniu kawalka plyty.
Powodzenia.
Po 2 jeśli faktycznie jest mocno spróchniała to trzeba zerwac tylko ze niebardzo rozmumiem, to są plyty a pod plytami co macie beton?
Zerwijcie to i wtedy wylejcie masę na beton. Jeśli by to była zdrowa deska albo plyta ktorej z roznych przyczyn nie idzie zerwac mozna zastosowac wylewkę samopoziomująca na plyty i drewno, to specjalistyczna wylewka wysoko elastyczna ktora nie odparowuja tylko wiąze wodą w srodku, troche inna technologia jak zwykla wylewka tradycyjna.
Wyslijcie zdjecia tej plyty i zdjecia po zerwaniu kawalka plyty.
Powodzenia.