Pomożcie w wycenie płytek klinkierowych we wnekach okiennych
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Pomożcie w wycenie płytek klinkierowych we wnekach okiennych
Witam. Mam na imie Grzegorz. Podjąłem sie połozenia we wnękach okiiennych płytek z klinkieru. Ale niemam zielonego pojecia jak za to policzyc. Niechciałbym liczyc jak za m2, bo w ogole na tym nie zarobie. Np. jeden słupek pionowy ma 120cm * 25cm. Wiec żeby zaorbic te. ok 50zł to musiałbym przykleic w pionowych wnekach ok. 1,5 okna :/. Wiec napiszcie prosze Kochani ludzie jak mam to policzyc? Dodam , ze płytka ma 24,5cm. Wneka, od ramy okiennej do narożnika ma 25cm w porywach do 26cm w gornej czesci
. Wiec troszke bd miał ciecia , zeby zrobic jakas łądna mijane z fugą. Dodatkowo zrywam stary akryl , bo odchodzi od szpacheli, zaciagam ponownie klejem do siatki i nast. kleje płytki. Prosze o jakies odpowiedzi , poniewaz do poniedziałku musze dac odpowiedz klienterii
. Pozdrawiam serdecznie 
Re: Pomożcie w wycenie płytek klinkierowych we wnekach okien
P.S.
Czy waszym zdaniem przed połozeniem płytek, mozna uzyc gruntu kwarcowego? Biorąc pod uwage , ze jest raczej do gładkich powierzchni i niechłonnych. Ale po prostu , czy nie zaszkodzi i , czy wzmocni troche bardziej przyczepnosc kleju wraz z płytka do powierzchni?
No i odpisujcie :d Widze, ze podgladacie
Czy waszym zdaniem przed połozeniem płytek, mozna uzyc gruntu kwarcowego? Biorąc pod uwage , ze jest raczej do gładkich powierzchni i niechłonnych. Ale po prostu , czy nie zaszkodzi i , czy wzmocni troche bardziej przyczepnosc kleju wraz z płytka do powierzchni?
No i odpisujcie :d Widze, ze podgladacie
Kolego, na forum po prawej stronie jest okienko pt. "Najnowsze dyskusje". Każdy to widzi i zagląda, niekoniecznie ekspert. Cierpliwości, w końcu Ci ktoś odpowie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
policz tak jakbyś robił schody. za 1 mb
-
IWB
2,5 zł szt + cięcie po gierunku po 85 za mb - jakbyś trafił elewację 1500 m2 to by trochę było a tak to dłubanina za marne grosze. Zainwestuj w NORMA lub RODOS i będziesz wyceniał i robił robił i wyceniał
to kur... wyceniarka robót jest ??? Jeśli się czegoś nie robiło a widziało tylko na YOUTUBE to sorry lepiej się za to nie brać. Nie wiem bułki zacznij piec albo pierogi rób ale jeśli nigdy nie kładłeś klinkieru i nie wiesz jak klienta przekonać na coś innego to trudno.
Pamiętaj że najpierw się impregnuje a potem fuguje albo zostawisz klientowi glify białe z wykwitami.
to kur... wyceniarka robót jest ??? Jeśli się czegoś nie robiło a widziało tylko na YOUTUBE to sorry lepiej się za to nie brać. Nie wiem bułki zacznij piec albo pierogi rób ale jeśli nigdy nie kładłeś klinkieru i nie wiesz jak klienta przekonać na coś innego to trudno.
Pamiętaj że najpierw się impregnuje a potem fuguje albo zostawisz klientowi glify białe z wykwitami.
-
boogi
ITB - napisz mu w ludzkim języku co to jest NORMA czy RODOS...ja tam wole tą babeczkę ZuzkęITB pisze:2,5 zł szt + cięcie po gierunku po 85 za mb - jakbyś trafił elewację 1500 m2 to by trochę było a tak to dłubanina za marne grosze. Zainwestuj w NORMA lub RODOS i będziesz wyceniał i robił robił i wyceniał
Pytania nie zadał człowiek po zawodówce czy technikum budowlanym - w programach edukacyjnych tychże "uczelni wyższych" są przedstawiane zagadnienia dot. wycen KNR'ami... tak więc nie "dokształcajmy" nibybudowlańców.
Przebranżowionym rolnikom, piekarzom czy innym zawodom wydaje się że wystarczy zapytać na forum ile mają wydoić z inwestora...ITB pisze:to kur... wyceniarka robót jest ???
-
IWB
niech się nauczą lepiej że RABAT to stolica MAROKO