Witam
Moje pytanie brzmi jaki jest kosztorys takiego domu z materiałem?mówimy o domku ok 100m2 .Powiedzmy ze fundamenty i wszystkie podłącza są zrobione w moim zakresie.Firma ma przyjść i postawić dom z dachem.Stan surowy nie wykończony.Jaka jest cena robocizny z materiałem?
koszt domu kanadyjskiego-szkieletowego
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
przemo25qaz
- Początkujący

-
IWB
Re: koszt domu kanadyjskiego-szkieletowego
a projekt masz ??? czy tylko pytasz z ciekawości ! - zgłoś się do biura kosztorysowego tam ci wszystko pięknie wyliczą zapłacisz z 2.000 pln i będziesz wiedział. Sądzisz iż ktoś ci to poda na forum.
Już zaczynacie przesadzać lekko, Forum Budowlane to nie WYCENIARKA ROBÓT !!! tym bardziej projektów budowlanych.
Już zaczynacie przesadzać lekko, Forum Budowlane to nie WYCENIARKA ROBÓT !!! tym bardziej projektów budowlanych.
-
boogi
Re: koszt domu kanadyjskiego-szkieletowego
Szklana kula milczy...przemo25qaz pisze: Moje pytanie brzmi jaki jest kosztorys takiego domu z materiałem?mówimy o domku ok 100m2 .Powiedzmy ze fundamenty i wszystkie podłącza są zrobione w moim zakresie.
Jak to jaka ? Taka jaką poda wybrana firma z którą podpisałeś umowę na wykonanie...przemo25qaz pisze: Firma ma przyjść i postawić dom z dachem.Stan surowy nie wykończony.Jaka jest cena robocizny z materiałem?
To czy za ta cena będzie za duża czy zbyt mała... dowiesz się porównując z kwotami z kosztorysu inwestorskiego - a ten należy wpierw zlecić a później za czyjąś pracę i wiedzę przetworzoną w postać kosztorysu... zapłacić "pieniążkami".