Wycena remontu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Wycena remontu
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum nazywam się Michał mam 20 lat potrzebuje pomocy w wycenie remontu małego pomieszczenia gospodarczego nad garażami u mojego dziadka budynek ma 4.5 m szerokości x 11 m długości x 2.20 m wysokości w najniższym punkcie dach jest jedno spadowy w środku nie ma żadnej ściany działowej ani tynku potrzebna była by mi pomoc w obliczeniu tego ile mniej więcej kosztowało by podniesienie dachu żeby te "mieszkanie" miało wysokość 3.5 m oraz pociągnięcie elektryki i hydrauliki wykończenie chciał bym zrobić z płyt karton-gips z góry dziękuje za pomoc 
-
IWB
Re: Wycena remontu
kosztorys inwestorski - 1.500 zł dajesz projekt i policzymy ile cię remont będzie kosztował.
Wróżenie z fusów to kiepskie rozwiązanie.
Wróżenie z fusów to kiepskie rozwiązanie.
dobrze a możesz mi powiedzieć czy ja ten remont mogę przeprowadzić na własną rękę czy muszę starać sie o jakieś pozwolenia czy projekt jeśli tak to jakie ?
-
IWB
wszystko można samemu zrobić. Wystarczy pozowlenie na budowę, i projekt budowlany
Witam, niestety podał Pan bardzo mało informacji na temat planowanego projektu. Nie widzę również żadnych danych dotyczących umiejscowienia tej konkretnej adaptacji. Jeśli obszar działania obejmuje Kraków i jego okolice, przy większej ilości danych przygotujemy dla Pana propozycje działań oraz orientacyjny kosztorys.
Pozdrawiam
ADAPT
Pozdrawiam
ADAPT
-
boogi
Podoba mi się wasze hasło reklamowe na stronie internetowej...
DARMOWE WYCENY
A są jakieś firmy które wystawiają faktury za wycenę robót przed podpisaniem umowy na realizację ???
Ja się z takimi nie spotkałem
DARMOWE WYCENY
A są jakieś firmy które wystawiają faktury za wycenę robót przed podpisaniem umowy na realizację ???
Ja się z takimi nie spotkałem
Hasło jak hasło, klient przynajmniej ma pewność, że nie musi za coś płacić. Niejednokrotnie po dojechaniu do klienta, zrobieniu pomiarów ludzie pytali ile mają zapłacić. {Częstą praktyką jest pobieranie opłat "za dojazd").
Życzę udanego weekendu i Pozdrawiam.
Życzę udanego weekendu i Pozdrawiam.
-
IWB
często bazują klienci na fachowych opisach o wskazaniu problemów i rozwiązań, takie rzeczy jak koszt dojazdu to chyba normalna sprawa jeśli neguje zwrot kosztów dojazdu, zawsze klient może zapakować problem w kartonik i wysłać pocztą na adres firmy jeśli tak bardzo się broni przed uiszczeniem opłaty za konsultacje techniczne,czas pracy w dzisiejszych czasach kosztuje wiedza i szkoły także więc nie wiem dlaczego nie pobierać za dojazd. Za free nie naleję do baku paliwa a niektórych narzędzi pomiarowych też się na rowerek nie wsadzi.
jeśli się cenisz to za dojazd i konsultację bierzesz adekwatnie do problemu kasę
nie którzy fahówcy jeżdżą tramwajem więc ich koszt dojazdu to max 5 zł czyli na piwo a do powiedzenia mają tyle co wyczytają w necie.
jeśli się cenisz to za dojazd i konsultację bierzesz adekwatnie do problemu kasę
nie którzy fahówcy jeżdżą tramwajem więc ich koszt dojazdu to max 5 zł czyli na piwo a do powiedzenia mają tyle co wyczytają w necie.
Korzystałem ostatnio z usług firmy Ms-bud świadczą usługi budowlane http://ms-bud.net/ muszę powiedzieć że dawno nie byłem aż tak zadowolony z profesjonalnie wykonanej usługi
Zawsze robiąc takie rzeczy samemu możesz sporo zaoszczędzić,a w tym przypadku podniesienie dachu nie wydaje mi się aż tak trudne,wystarczy mieć tylko pomoc i doświadczenie. Poza tym pozwolenie na budowę,no ale to oczywista sprawa.
-
Beata Lyncz
- Początkujący

Sugeruje skorzystać z serwisu www.remontomat.pl który automatycznie wyceni koszty remontu w stosunku do potrzeb, metrażu i materiałów można tam również znaleźć firmy które przyjęłyby zlecenie.