wanna czy prysznic ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Re: wanna czy prysznic ?
a ja bym wybrala opcję wanny z prysznicem
Uważam, że jeżeli chcecie się zdecydować na kabinę to przede wszystkim nie musisz rezygnować z wanny. Ja w swoim domku mam wannę o przystosowany do niej parawan nawannowy firmy Sanplast SA. Uważam, że jest to idealny zakup. Polecam 
Uważam, że jeżeli chcecie się zdecydować na kabinę to przede wszystkim nie musisz rezygnować z wanny. Ja w swoim domku mam wannę o przystosowany do niej parawan nawannowy firmy Sanplast SA. Uważam, że jest to idealny zakup. Polecam 
Zgadzam się z Tobą, też mam u siebie brodzik i kabinę firmy Sanplast i jestem z niej bardzo zadowolona, łatwo utrzymać ją w czystości, brodzik się nie rysuje, po środkach chemicznych nie zostają żadne odbarwienia. Ogólnie to polecam bardziej prysznic od wanny, ale połączenie wanny z prysznicem, także jest praktycznym rozwiązaniem.
-
LazienkiABC
- Zainteresowany

Wszystko zależy od potrzeb. Jeśli człowiek jest fanem relaksu i kąpiel w wannie traktuje coś więcej niż tylko naturalną codzienną czynność to powinien zainwestować w wannę. W przypadku osób, które cenią sobie czas i nie lubią moczyć się w wodzie, nie ma innego wyboru jak prysznic. Obecnie, ze względu na wielkość łazienek, częściej kupowane są prysznice, które zajmują mniej miejsca i pozwalają na zagospodarowanie wolnej przestrzeni, co nie oznacza, że jest to ich wymarzony wybór, niekiedy konieczność.
Zdecydowanie wanna, bo buduje klimat
relaks w wannie to jest to! 
Mi na szczęście zmieściła się wanna i kabina w łazience. Choć muszę przyznać, że kabina to 99% kąpieli.
Ja na szczęście nie musiałam wybierać, bo mam dużą łazienkę.Lubię kąpiele w wannie ale 90% to jednak prysznic. Jednak mimo, że wanna mało używana, gdybym miała małą łazienkę kupiłabym 2w1.
Ja mam kabinęprysznicową z wanną,czasem naprawde jest dobrze poleżeć w wodzie dla relaxu... 
Racja,szczególnie jeżeli mamy wannę z hydromasażem,coś fantastycznego:) Ale gdybym miał wybierać,to nie umiałbym sie zdecydować na jedno,starałbym się to jakoś połączyć. Mam na tyle dużą łazienkę,że zmieści się i wanna i kabina prysznicowa z wąskim brodzikiem.
Wanna z parawanem nawannowym jest obecnie coraz popularniejsza. Myślę że nie ze względu na rewelacyjność rozwiązania ale brak miejsca w standardowej łazience Kowalskiego czy Nowaka na wannę i kabinę osobno. Z kabiny korzystamy na co dzień a wanna wykorzystywana jest sporadycznie do wymoczenia się
i zrelaksowania.
-
instalacjepiaseczno
- Początkujący

- Kontakt:
Wszystko zależy od tego ile masz miejsca wolnego w łazience. Jeśli jest go dużo to dobrym rozwiązaniem jest mieć wannę i prysznic. Natomiast, jeśli jest to blok, mieszkanie m3, to częstym rozwiązaniem z ciasnotą w łazience jest zastosowanie prysznica.
Osobiście nie robi mi różnicy kąpiąc się lub biorąc prysznic
Osobiście nie robi mi różnicy kąpiąc się lub biorąc prysznic
Najlepiej kupić wannę z prysznicem i każdy będzie zadowolony
ja tam mam i nikt nie narzeka
chociaż gdybym miał wybierać to bym wybrał prysznic.
Upieram się przy parawanach nawannowych
)) Pewnie się powtarzam, ale dla przekonania polecę lekturze http://www.projektoskop.pl/a-9672-paraw ... mnosc.html
Opcja kompromisowa 
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

To chyba najlepsza opcja: czyli wanna z prysznicem. Dzięki temu każdy będzie miał to co chce i będzie tym samym zadowolony,wiec warto.