Wiem, że tent emat byl wiele razy poruszany, ale chcę torchę odswiezyc,bo doszli nowi użytkownicy, tacy jak ja na przykład i może ktoś będzie miał swoje nowe przemyślenia. Chcę zapytać o projekty domów. Wiem, że oprócz tych, które są dostęopne na forum budowlanym i www.e-projekty.pl polecane przez jakiegoś użytkownika, nie mam pojęcia gdzie ejszcze szukać, żeby było sprawdzone i bezpieczne, bo wiadomo, że w sieci tego jest tysiace.
Druga sprawa to wielkosc domu. MOja żona uparła się na piętrowy, ale w sumie tak myśle, ze ciezki do ogrzania i jestem zreszta entuzjastą parterowych.
Napiszcie o swoich przemyśleniach prosżę w tym temacie
Skąd, jaki projekt domu
Re: Skąd, jaki projekt domu
Kolego, niezbyt fortunnie wybrałeś dział. Aranżacja wnętrz? Ponadto, dlaczego piętrowy jest trudny do ogrzania?
Nie po to się izoluje, by robić centralne.
Nie po to się izoluje, by robić centralne.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Bogaty może mieć kaprys i brać projekty z muratora. Jeżeli chodzi o normalny dom, to wyłącznie projekt indywidualny. By efekt końcowy był tani i satysfakcjonujący - nie można oszczędzać na projekcie, izolacji i wentylacji - na pozostałych rzeczach TAK. Nie można kupić sensownego projektu poniżej 60-80 zł/m2. Tanie rysunki domów - drogo kosztują w realizacji i eksploatacji.grzesiek78 pisze:Wiem, że tent emat byl wiele razy poruszany, ale chcę torchę odswiezyc,bo doszli nowi użytkownicy, tacy jak ja na przykład i może ktoś będzie miał swoje nowe przemyślenia. Chcę zapytać o projekty domów. Wiem, że oprócz tych, które są dostęopne na forum budowlanym i www.e-projekty.pl polecane przez jakiegoś użytkownika, nie mam pojęcia gdzie ejszcze szukać, żeby było sprawdzone i bezpieczne, bo wiadomo, że w sieci tego jest tysiace.
Druga sprawa to wielkosc domu. MOja żona uparła się na piętrowy, ale w sumie tak myśle, ze ciezki do ogrzania i jestem zreszta entuzjastą parterowych.
Ja tez wolę parterowe:) niech sobie zona pomyśli jak będzie z herbatą na górę zasuwać, ile się dziennie nabiega po schodach, no ale wiem- to się dopiero wie jak się schody magrzesiek78 pisze:Wiem, że tent emat byl wiele razy poruszany, ale chcę torchę odswiezyc,bo doszli nowi użytkownicy, tacy jak ja na przykład i może ktoś będzie miał swoje nowe przemyślenia. Chcę zapytać o projekty domów. Wiem, że oprócz tych, które są dostęopne na forum budowlanym i www.e-projekty.pl polecane przez jakiegoś użytkownika, nie mam pojęcia gdzie ejszcze szukać, żeby było sprawdzone i bezpieczne, bo wiadomo, że w sieci tego jest tysiace.
A macie dzieci albo będziecie mieć? To tez trzeba rozważyć, schody dla maluchów bezpieczne nie sa i trzeba miec oczy naokoło głowy albo bramki po każdej stronie schodów
Co do projektów gotowych, znam stronkę gdzie spokojnie można coś znaleźć ciekawego, współpracują z wieloma biurami i sprzedają projekty bez marży no ale najważniejsze- wyszukiwarka - bo to na wielu stronkach koszmar i trzeba szukać projekt po projekcie , co najwyżej powierzchnię wybierzesz, a tu wybierasz od powierzchni i rodzaju dachu, przez szerokość działki, wybierasz technologie, ilośc kondygnacji, z garażem , piwnicą czy bez, ilość pokojów, łazienek, czy ma miec basen czy antresolę , no jednym słowem szczegółowa bardzo dzieki czemu łatwo znaleźć to czego się szuka. Zerknij sobie na stronę http://duomo.pl/
Ja jak byłem na etapie wyboru projektu to lepszej stronki z projektami nie znalazłem
Ja tez wolę parterowe:) niech sobie zona pomyśli jak będzie z herbatą na górę zasuwać, ile się dziennie nabiega po schodach, no ale wiem- to się dopiero wie jak się schody magrzesiek78 pisze:Wiem, że tent emat byl wiele razy poruszany, ale chcę torchę odswiezyc,bo doszli nowi użytkownicy, tacy jak ja na przykład i może ktoś będzie miał swoje nowe przemyślenia. Chcę zapytać o projekty domów. Wiem, że oprócz tych, które są dostęopne na forum budowlanym i www.e-projekty.pl polecane przez jakiegoś użytkownika, nie mam pojęcia gdzie ejszcze szukać, żeby było sprawdzone i bezpieczne, bo wiadomo, że w sieci tego jest tysiace.
A macie dzieci albo będziecie mieć? To tez trzeba rozważyć, schody dla maluchów bezpieczne nie sa i trzeba miec oczy naokoło głowy albo bramki po każdej stronie schodów
Co do projektów gotowych, znam stronkę gdzie spokojnie można coś znaleźć ciekawego, współpracują z wieloma biurami i sprzedają projekty bez marży no ale najważniejsze- wyszukiwarka - bo to na wielu stronkach koszmar i trzeba szukać projekt po projekcie , co najwyżej powierzchnię wybierzesz, a tu wybierasz od powierzchni i rodzaju dachu, przez szerokość działki, wybierasz technologie, ilośc kondygnacji, z garażem , piwnicą czy bez, ilość pokojów, łazienek, czy ma miec basen czy antresolę , no jednym słowem szczegółowa bardzo dzieki czemu łatwo znaleźć to czego się szuka. Zerknij sobie na stronę http://duomo.pl/
Ja jak byłem na etapie wyboru projektu to lepszej stronki z projektami nie znalazłem
co do projektów indywidualnych, jak mamy jakiś problem z działka albo nadmiar kasy to pewnie idealne rozwiązanie , ale sam wiem jak mi projekt zaproponowali to cena była ho ho , kilka razy taka jak gotowego który spełniał moje wymagania , wiec sie nie zastanawiałem nawet bo wiadomo, przy budowie kazdy tysiąc sie potem przyda