Jak usunąć ze ścian plamy i zacieki?
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Zacieki i plamy na ścianach sprawiają problem nawet doświadczonym malarzom. Aby skutecznie je zlikwidować warto... Jak usunąć ze ścian plamy i zacieki? >>
Redakcja
ja w kuchni stosowałem jako podkład farbę ze Śnieżki " na zacieki i plamy" . udało mi się nią zamalowywać plamy po zaciekach wodnych i parę tłustych plam w okolicach kuchenki. na to dałem farbę nawierzchniową. żadne plamy nie wyszły, wszystko ładnie się pokryło.
-
Steam Group
- Początkujący

- Kontakt:
Re: Jak usunąć ze ścian plamy i zacieki?
Dobrym rozwiązaniem na usuwanie niewielkich, także tłustych plam gastronomicznych jest użycie myjek parowych. Para wodna o wysokiej temperaturze i ciśnieniu między 4-8 bar pozwala szybko i skutecznie usunąć zabrudzenia.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

Igor Nowaczek - Steam Group, Parownice warszawa, myjki parowe, firma sprzątająca, tecnovap, oczyszczacz parowy, mycie okien, pranie dywanów
-
IWB
wystarczy pomalować wszystko dobrą farbą lateksową i myć ręce po obiedzie. Dzieciakom pozabierać kredki i mazaki, żeby nie malowały po ścianach i wezwać ekipę malarzy pokojowych którzy już sobie z tym problemem poradzą. Albo najlepiej wcale nie malować, bo jak się pobrudzi to co wtedy? znowu malować?
-
perpektywiczny
- Zainteresowany

zazwyczaj na zacieki i tłuste plamy stosuję farbę Śnieżka-Zacieki Plamy dobrze kryje i izoluje ścianę