//http://imageshack.us/photo/my-images/41/p1000090h.jpg
Witam wszystkich mam kilka pytań co do zdjęcia i tematu.
chciałbym sie dowiedzieć czy mogę postawić pieto na tym starym budynku ponieważ jest to już stary budynek i nie jestem pewien czy wytrzyma strop jest zrobiony z słomy desek oraz 10 cm betonu .
ktoś mógłby opisać jakie kroki powonieniem zrobić na początek od papierów do roboty.
Jak sa pytania proszę pisać odpisze od razu
Aha.Dodam ze boku jest domurowany budynek i jest on połączony i stanowi całość.Dlatego chce zrobić piętro i było by przejście ze starego o nowego jak jest na parterze
Piętro na starym budynku
-
Przemysław Kalicki
- Zaawansowany

Re: Piętro na starym budynku
dodaj zdjęcie do postu pod wpisywana treścią masz przycisk dodaj zdjęcie
-
IWB
wszystko można zrobić, kwestia dobrych materiałów i ekipy. Strop i wieniec do zrobienia od nowa, czyli mała przeprowadzka, dach do zrobienia, napewno mniejszy kąt będzie, do tego być może klamorowanie ścian na czas wykonania nowego stropu, i takie tam mniejsze pier... jak pozowolenie na to, projekt budowlany,etc tec
nie jestem budowlancem ... ale czy zamiast nowego stropu i bedzie mozna dodatkowo wylac nowy na ten stary ?
-
IWB
pierwszy raz budujesz i chcesz to sam zrobić na własną odpowiedzialność? - od obliczeń są specjalne wzory i takie tam... sądzisz iż wylejesz beton na stary strop i sprawa załatwiona?