Kłótnia zupełnie nie potrzebna reklamować też się trzeba, żyjemy już przeszło 20 lat w rynku kapitalistycznym a jak każdy wie reklama dźwignią handlu.
Przechodząc do technicznej strony tematu:
Wylałem nadproża ponieważ uznałem że skoro jestem przed tynkami to można to zrobić solidniej niż papierem i gipsem
Jednak popełniłem błąd sugerując się podpowiedzią sprzedawcy, ustaliłem wysokość 2060 na ościeżnice regulowaną jednak nie do gotowej posadzki a do wierzchniej warstwy wylewki. Cóż ponoć do 5 cm można drzwi podciąć.
Drzwi zewnętrzne też będę obniżał jednak tutaj ze wzgledu na to że są szerokie na 2 metry i wysokość nadlewangeo nadproża to około 30cm (szalowali drzwi zew na wysokości nadproży nad oknami) wykonam belkę jak do ław 4 pręty związane fi6 a nastepnie podkuje stare nadproże i na środku postaram się dospawać w dwóch miejscach do starego nadproża a reszta już jak poprzednio.
Przy oknach balkonowych łatali mi większe szczeliny pianką regipsem i styropianem, widać że futry trzyma się stabilnie jednak jak mocniej szarpnieszto słychac jak piana skrzypi i drzwi lekko reagują. lepsze stare sprawdzone metody