WC z pompą ścieków
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
WC z pompą ścieków
Witam.
Planuję zainstalować wc z pompą ścieków w piwnicy gdzie nie mam podejścia do kanalizy.Podłaczenie rury odprowadzającej ścieki z urządzenia bedzie piętro wyżej tuż nad stropem..Do urządzenia planuję podłączyć umywalkę.
Mam pytanie: czy oferowane na rynku urządzenia sa lepsze i gorsze?Ewentualnie ,które sa lepsze i dlaczego?Jak często należy urządzenie czyscić , przeprowadzać przegląd?I w końcu czy wc z pompą ścieków się sprawdza i czy jest to dobre urządzenie,rozwiązanie?
Pozdrawiam
Planuję zainstalować wc z pompą ścieków w piwnicy gdzie nie mam podejścia do kanalizy.Podłaczenie rury odprowadzającej ścieki z urządzenia bedzie piętro wyżej tuż nad stropem..Do urządzenia planuję podłączyć umywalkę.
Mam pytanie: czy oferowane na rynku urządzenia sa lepsze i gorsze?Ewentualnie ,które sa lepsze i dlaczego?Jak często należy urządzenie czyscić , przeprowadzać przegląd?I w końcu czy wc z pompą ścieków się sprawdza i czy jest to dobre urządzenie,rozwiązanie?
Pozdrawiam
Re: WC z pompą ścieków
Nie jest to urządzenie idealne ale jedyne które poradzi sobie z przenoszeniem ścieków na wyższy poziom. Nie wiem jak inne firmy ja jeżeli chodzi o spłuczki i lifty polecam Geberita i warto zapłacić za taką jakość. Urządzenie dobierasz w zależności od ilości przyłączonych do niego sanitariatów i wysokości podnoszenia.
Dzieki za info.Ale urzadzeń wc z pompą Geberita nie spotkalem,pod jakim adresem mogę je znaleźć?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Acha a tobie chodzi o muszlę klozetową razem z pompą? Mimo wszystko polecam osobno pompa a osobno muszla.
Jeżeli chodzi o minusy to miałem przypadek w pewnej firmie po montażu młynek nawet Geberita rozsypał się w drobny mak. Sprzątaczka wylała wiadro wody do kibelka niestety razem ze szmatą
ale do tego trzeba być talentem.
Przepraszam właśnie robiłem sobie przerwę w robieniu wycen i pokręciłem Geberita z Grundfosem.
Przepraszam
Jeżeli chodzi o minusy to miałem przypadek w pewnej firmie po montażu młynek nawet Geberita rozsypał się w drobny mak. Sprzątaczka wylała wiadro wody do kibelka niestety razem ze szmatą
Przepraszam właśnie robiłem sobie przerwę w robieniu wycen i pokręciłem Geberita z Grundfosem.
Przepraszam
Raz jeszcze dzieki za info.Czy rozwiązanie muszla - pompa rozdzielone to jest instalacja wg twojego pomysłu czy może jest takie rozwiązanie proponowane przez Grundfosa?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie po prostu uważam że kilka urządzeń w jednym to porażka. Ograniczasz się w wyborze samej muszli a tego osobiście nie lubię.
Drążę bo chciałbym mieć dobrą instalację.Czyli zastosowałeś własne rozwiązanie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam