Dach 200m2 czy inne prace budowlane (koszty vs koszty)?

Koszt budowy domu lub remontu to często najważniejsza kwestia, decydująca o rozpoczęciu prac, wyborze technologii lub wykonawcy. W tym dziale uzyskasz odpowiedzi na pytania dotyczące realnych kosztów budowy, rady jak zaoszczędzić i jak budować z określonym budżetem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

piotrmasiak
Początkujący
Początkujący

Dach 200m2 czy inne prace budowlane (koszty vs koszty)?

Post autor: piotrmasiak »

Witam,

Mam pytanie, od razu zaznaczam mam 18l, i na budowie się nie znam za bardzo, pierwszy raz mam styczność, dopiero próbuję to wszystko ogarnąć, ale jak trzeba, to trzeba...

Do rzeczy: mam dom w stanie surowym (160m2), ale z więźbą dachową, i pokryty papą. Moje pytanie brzmi, czy uda się zrobić dach 200m2, dwuspadowy, z długimi lukarnami po obu stronach za max 25 000zł, czy możliwe jest np. zrobienie wylewek, okien, drzwi, tynków, i elewacji fundamentu a dach może poczekać jakiś rok w stanie w jakim jest (oczywiście "konserwowany")? Czy dach koniecznie musi być 1-wszy? Słyszałem takie opinie, że dom bez pokrycia trwałego się "rozpadnie"/"zawali" i nie wiem co jeszcze... Liczę na Waszą pomoc ;)

teobud
Początkujący
Początkujący

Re: Dach 200m2 czy inne prace budowlane (koszty vs koszty)?

Post autor: teobud »

Przepraszam za szczerość ale - nie za bardzo- tylko w ogóle się nie znam - tak powinieneś napisać młody człowieku. Jak chcesz przejść przez rzeką o głębokości 50 cm to zaczynasz od podwijania rękawów czy od zdjęcia butów?:)
Do rzeczy. Dach w pierwszej kolejności iel by cię nie wyniósł w całości tona więźbę odeskowanie i papę Ci wystarczy spokojnie.
To się nie zdarza ale są wyjątki. Tanio szybko i solidnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ile kosztuje budowa domu, remont domu”