Wężyk podłączeniowy
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Wężyk podłączeniowy
no właśnie, i tu robiłem chyba podstawowy błąd ... bo zwijałem nadmierną długość :/, a z racji tego że tak często pękały mi wężyki, nigdy nie inwestowałem w droższe.
no to się nie dziwie podstawowy blad popełniłes przy instalacji wężyka. nie można wezyka ostro zginać albo skręcać bo powoduje to jego krótsza żywotność.
w takim razie jak montuje się wężyk podłączeniowy prawidłowo ???
Tak by nie był ani napięty ani skręcony powyżej promienia na który pozwala mu jego budowa. Jeżeli przyłącza są na odpowiedniej wysokości nie ma problemu.
ot cała filozofia 
wszelkie rady bardzo mi się przydały
. poza tym znalazłem stronkę producenta takowych wężyków. pokazane jest jak zamontować wężyk przyłączeniowy
, a dwa dlaczego splot wężyka jest tak ważny. Jak na razie bez szwanku... jestem bardzo zadowolony!
Cieszymy się razem z tobą.
W razie jakichkolwiek jeszcze Twoich problemów z wężykami przyłączeniowymi polecam artykuł "Wężyk wężykowi nierówny". Znajdziesz w sieci.
dzięki
za dobry artykuł
generalnie wężyków... im mniej tym lepiej...stosować tylko tam gdzie jest to niezbędne. do baterii lepiej sobie podciągnąć rurki i je ładnie wygiąć, do tego zaworki na zacisk i jest po pierwsze b ładnie (chromowane rureczki) a po 2 bezpiecznie.
Ale można być fanem dobrych wężyków:

Bolas pisze:Ale można być fanem dobrych wężyków:
dokładnie, wystarczy że jest porządny wężyk podłączeniowy i po sprawie.
witam
mam ten sam problem . czy mógłbyś mi podpowiedzieć jakiej marki kupiłeś wężyk przyłączeniowy?
mam ten sam problem . czy mógłbyś mi podpowiedzieć jakiej marki kupiłeś wężyk przyłączeniowy?
ja się trochę naszukałem za nim coś znalazłem, jak na razie jestem zadowolony ze swojego wyboru. w tym artykule wszystko jest fajnie opisane: http://www.artykulyinstalacyjne.com/ind ... rticle/108
pozdrawiam
pozdrawiam