Planuję w niedługim czasie złożyć wnioski o wydanie decyzji o warunkach zabudowy do urzędu gminy na dwie inwestycje, mianowicie:
- podniesienie budynku parterowego i zrobienie nowego dachu celem adaptacji na mieszkanie
- wykopanie dwóch nowych zbiorników małej retencji wodnej.
Wszystkie inwestycje od granic moich "kochanych" sąsiadów leżą w następującej odległości:
budynek mieszkalny od 35 do 370 m do granicy na gruncie oraz do najbliższego budynku sąsiada 195m
zbiorniki małej retencji wodnej - od 60m do najbliższej granicy sąsiada oraz 220m do najbliższych zabudowań.
Chcę wiedzieć tylko jedno czy jeżeli złoże takie wnioski do gminy to sąsiedzi będą powiadomieni o tym że ja chcę robić takie inwestycje oraz czy będą mogli je zablokować ?
Pytam się ponieważ mam taką jedną sąsiadkę która co prawda nie mieszka obok mnie tylko graniczę z jej gruntami i dla niej przeszkadza nawet to że oddycham, także jakby gmina powiadamiała sąsiadów o takich moich planach to wiem na 100% że ona to będzie starała się zablokować wszelkimi dostępnymi środkami.
Nadmienię tu że jedne z moich sąsiadów właśnie tez podnosi dom i poddasze ale na przykład tu do mnie gmina nie przysłała powiadomienia o tym że będzie przeprowadzana taka inwestycja za moją miedzą. Moim zdaniem OK co ja mam do tego, mam nadzieję że i sąsiedzi też nie będą mieli do moich planów żadnych wątów.
Powiedzcie i poradźcie jak to będzie przebiegało?
PS. dodam że ze względu na ukształtowanie terenu nie ma fizycznej możliwości abym zalewał któregokolwiek z sąsiadów