Rada ocieplenie domu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Rada ocieplenie domu
potrzebuje rady moim fachowcy zrobili chyba tak zwaną "fuszerke" ... dom ceglany , styropian 10cm zostal przyklejony szarym klejem ... pozniej zatopiony białym klejem z siatką i pozniej druga warstwa tego kleju tez białego ... a na koncu tynk "Baranek" i potych zabiegach widac odznaczenia styropianu ( mozna policzyc ile było na ścianie" ... fachowiec ( niby) tłumaczy ze to bedzie widac tylko na słońcu ? ma racje?? co mam teraz zrobic a raczej on ??
-
eregips
- Początkujący

- Kontakt:
Re: Rada ocieplenie domu
Jeżeli nie jesteś pewien tego co mówi fachowiec, i Twoje oczekiwania były inne, to proponuję zaprosić rzeczoznawcę. Z tego co wiem, a na co dzień nie wykonuję elewacji, to styropian powinien być zamontowany na klej, zakołkowany (chyba 5 kołków na sztukę styropianu) i chyba powinien być starowany, własnie po to aby nie można było policzyć ile poszło materiału jak zaświeci słońce...
rzecoznawce dobry pomysł ... poniewaz zaluwazyłem jeszcze ze tynk Baranek jest zle rozpostarty ... ale z tymrzeczoznawcą jest problem bo nie mam z nim umowy podpisanej ?? przeszkadza??
-
IWB
zaplacisz za rzeczoznawcę bagatla za sądowego od dyszki wzwyż - cenią się!
po prostu muszą raz jeszcze nałozyć tynk, a łączenia to jak kolega wspomniał tara była zbyt droga
prosta czynność a o ile mniej problemów. Kołki swoją drogą, jeśli ich nie ma to odpadnie styropian od sciany
sprawdzeni fachowcy to nie ci którzy dają najniższe ceny. Zgodzisz się ze mną. Jaki masz system założony?
po prostu muszą raz jeszcze nałozyć tynk, a łączenia to jak kolega wspomniał tara była zbyt droga
prosta czynność a o ile mniej problemów. Kołki swoją drogą, jeśli ich nie ma to odpadnie styropian od sciany
sprawdzeni fachowcy to nie ci którzy dają najniższe ceny. Zgodzisz się ze mną. Jaki masz system założony?
zgadzam sie mój bład
... o jaki system chodzi?
-
IWB
jaki ci system założyli docieplenia?
STO ATLAS BOLIX i te inne ... powiem ci potem dlaczego
STO ATLAS BOLIX i te inne ... powiem ci potem dlaczego
STYRO-lux ... nie pamietam dokladnie jeszcze jutro sprawdze ....
-
wykonawca max
- Zainteresowany

...witam, widocznych miejsc połączeń raczej nie usuniesz.
Miejsca połączeń będą widoczne sczególnie przy zimnej i wilgotnej pogodzie.
Dzieje się tak często gdy wykonawcy w szczeliny między płytami styropianu zamiast uszczelnień pianką wypełniają je klejem, powstają wtedy mostki termiczne co daje efekt odbicia łączeń na elewacji. Jeśli robiła to firma poproś o rachunek za wykonaną usługę na podstawie którego możesz dochodzić roszczeń za zle wykonane zlecenie. jeśli możesz wstaw zdjęcie tej elewacji.
Miejsca połączeń będą widoczne sczególnie przy zimnej i wilgotnej pogodzie.
Dzieje się tak często gdy wykonawcy w szczeliny między płytami styropianu zamiast uszczelnień pianką wypełniają je klejem, powstają wtedy mostki termiczne co daje efekt odbicia łączeń na elewacji. Jeśli robiła to firma poproś o rachunek za wykonaną usługę na podstawie którego możesz dochodzić roszczeń za zle wykonane zlecenie. jeśli możesz wstaw zdjęcie tej elewacji.