List otwarty do administracji forum

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Indiana
Superużytkownik
Superużytkownik

List otwarty do administracji forum

Post autor: Indiana »

Witam
Bardzo proszę zwrócić uwagę na poziom wypowiedzi użytkownika TB. Nie ma o niczym pojęcia, a wtrąca się w każdy wątek na dowolny temat, skutecznie odstraszając szczególnie licznych kiedyś fachowców, którzy tu doradzali, a również użytkowników. Naprawdę, w dziale np. Ogrzewanie czy Kolektory słoneczne można przeczytać jedynie kłótnie i wyzwiska pomiędzy w/w osobnikiem a innymi fachowcami. Praktycznie w ogóle nie ma za to zapytań od zwykłych użytkowników, którzy widzą co się dzieje. Po co taka osoba na forum? Nikomu jeszcze dobrze nie doradził, bredzi coś nie na temat i każdemu jako panaceum na cieknący kran wciska sprzedawane przez siebie zasobniki czy wentylację mechaniczną.
Proszę zobaczyć, jak rozkwitło np. forum Muratora, po wyrzuceniu stamtąd TB - można kulturalnie porozmawiać na każdy temat, pytający uzyskuje normalną odpowiedź. Tymczasem u nas jest niestety szambo... Proszę przejrzeć po prostu odpowiedzi na zadane przez zwykłych użytkowników pytania - po pierwszej odpowiedzi fachowca następuje chamski atak TB i dalsza dyskusja sprowadza się już tylko do wyzwisk. Niestety, nawet ja sam ostatnio zajmuję się już głównie chamskimi dyskusjami z TB i jego drugim nickiem konkretem2. Zwykłych pytających po prostu odstrasza to, co tu się dzieje. Czy chce Pan, aby dalej tak wyglądało to forum? To paranoja, zostało tylko kilku doradzających fachowców, reszta uciekła na inne fora, a za nimi użytkownicy...

Maciej Kowalski41
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: List otwarty do administracji forum

Post autor: Maciej Kowalski41 »

Ja się zorientowałem że Pan TB z Bartyckiej ma pojęcie o izolacji i jakiś dziwnych kranikach.
Więc najlepiej żeby radził w tym co się zna.
:lol:
Kończ Waść, wstydu oszczędź.

IWB

Post autor: IWB »

Macieju poprawię cię - o paroizolacji

Indiana
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Indiana »

TB ma pojęcie o paroizolacji? To, że mieli ozorem że coś takiego powinno być, to za mało, by mieć pojęcie. Na kilku zdjęciach, jakie wkleił, widać niestarannie położoną żółta folię budowlaną! Ozorem mielić to potrafi, ale o paroizolacji ma takie pojęcie jak o całej budowlance, czyli jak świnia o gwiazdach....
W życiu również nie pochwalił się, jak wykonać szczelną (!) paroizolację w wydumanych przez niego ociepleniach od środka. Każdy budowlaniec wie, jak to trudno wykonać. Ale skąd handlarz może wiedzieć takie rzeczy.... Nie wystarczy, że powie że trzeba wstawić, niech pokaże na przykładzie, jak to zrobić!

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

Szanowny Panie - Pan oszukał, że jest inżynierem po AGH . Nie handluję izolacjami i paroizolacjami, nie handluję pompami ciepła - Pan chce wciskać inwestorom stare energochłonne technologie -
Przeszkadzają Panu w tym merytoryczne uwagi. Obraża Pan piszących - wstyd. Warto poznawać nowe technologie a nie je zwalczać dla własnego biznesu. Poziom Pana tekstów jest równie żenujący jak wiedza.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

Przepraszam czytam wszystkie wątki odkąd jestem na forum i ani razu nie wyczytałem by pan Tomasz obrażał kogokolwiek jako pierwszy. Od 10lat jestem moderatorem na innym forum i szybkie i sprawne działanie moderatorów to podstawa i obowiązek nałożony prawnie na administratora danej strony. Regulamin przede wszystkim panowie a to że ktoś ma inne doświadczenie niż cała reszta stereotypowych fachowców to już problem bo to właśnie im pan TB psuje ryneczek. Dziwicie się że wyrzucają z forum Muratora??? Tam wystarczy zapłacić by dziś pompy ciepła były naj a jutro solary będą biły wszystko na łeb a w następnym numerze olej dziwnym trafem wróci do łask jako najtańszy.

Większym problemem jest wasza merytoryczna dyskusja o niczym bo gwarantuje wam że po pierwszych 3-5stronach nikt dłuższego tematu nie czyta więc przepychanki są daremne a z nich przechodzicie a raczej spadacie z własnej inteligencji na własne ego i zaczynają się wyzwiska. Zwykły laik i osoba posiadająca własne rozumienie po pierwszych wypowiedziach sama się zdecyduje na co postawić więc dalsza dyskusja jest daremna.

Osobiście bardziej razi mnie brak szybkiego reagowania na spam bo mnie osobiście usunięto możliwość wstawienia opisu gdy umieściłem w nim adres www mojej firmy a pozwala się na spamowanie portalami gdzie użytkownik nic nie wnosi w meritum forum.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”